Wat voor werk doe jij over 5 jaar?

Veel hoveniers staan niet stil bij deze vraag. Ze laten zich vaak leiden door de ontwikkelingen bij hun werkgever, als er bij toeval een vacature ergens anders lang komt die interessant lijkt of als ze fysieke problemen krijgen. Maar het kan ook anders. Je kunt ook zelf gaan bepalen hoe jij wilt dat jouw loopbaan eruit gaan zien. Daarom bieden wij via de campagne #vitalehoveniers de loopbaantraining “Baas in eigen loopbaan” aan.

CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat een hovenier niet afhankelijk van de ontwikkelingen bij zijn of haar werkgever, maar zelf bepaalt hoe zijn of haar loopbaan eruitziet. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? En hoe kom je erachter wat je wilt? Daarvoor bieden we via de campagne #vitalehoveniers de training “Baas in eigen Loopbaan” aan. Het is een training van 3 dagdelen van 3 uur (dagdelen niet aaneengesloten) en 2 individuele gesprekken binnen een periode van ongeveer 10 weken.

Wat houdt de training in?

De training legt in eerste instantie de nadruk op wat je kan en wat je kracht en wensen zijn. Je ontdekt waar je talenten zitten en wat jij leuk vindt in je werk. Samen met de groep (ongeveer 10 personen) kijk je naar het werk dat je in het verleden hebt gedaan en wat je daarvan hebt geleerd. Je zoekt uit wat je belangrijk vindt. Wat wil je in je werk behouden en wat niet? En wat zou je nog willen leren?

De opbouw van de training:
Dagdeel 1: Wat kan ik goed? Wat wil ik in mijn werk?
Dagdeel 2: Wat ga ik doen? Hoe behaal ik resultaat?
Dagdeel 3: Woorden en daden!

De individuele gesprekken vinden plaats tussen dagdeel 1 en dagdeel 2 en na afloop van de gehele training. Als je dat wilt, kan je leidinggevende ook aanwezig zijn bij dat laatste gesprek, maar dat is aan jou. De begeleiding is in handen van twee ervaren trainers. Er zal ook veel persoonlijke aandacht zijn.

Wat is het resultaat van de training?

  • Na de training weet je wat je wilt;
  • Je hebt een stappenplan gemaakt. Daarin staat hoe je je wensen gaat realiseren;
  • Aan het einde van de training heb je de eerste stap al gezet!

Als je dit wat lijkt, kun je je aanmelden voor “Baas in eigen Loopbaan” via www.vitalehoveniers.nl/workshop-eigen-regie-baas-in-eigen-loopbaan/ . Deze training is bedoeld voor medewerkers uit de Hoveniersbranche en wordt deelnemers kosteloos aangeboden, wat mede mogelijk gemaakt is door subsidies van Colland Arbeidsmarkt en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Je kunt ook kijk naar het andere aanbod op www.vitalehoveniers.nl .

Als je vragen of opmerkingen hebt kun je ook contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ).

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error