Wat vind jij van het loonbod van 4% van werkgevers in de Hoveniersbranche? Vul de peiling in!

Werkgevers in de hoveniersbranche boden vorige week 4% loonsverhoging voor de nieuwe cao. CNV Vakmensen heeft daar veel reactie op gehad. Daarom hebben we besloten een brede peiling uit te zetten onder werknemers in de Hoveniersbranche over wat ze van dit loonbod vinden en wat ze een redelijke loonsverhoging zouden vinden. Vul de peiling in en roep je collega’s op dat ook te doen!

De huidige cao Hoveniers loopt op 30 juni 2023 af. Per 1 juli 2023 moet een nieuwe cao worden afgesproken. Daarover zijn we sinds eind april met werkgevers in onderhandeling. Vorige week deden werkgevers voor het eerst een concreet loonbod. Een loonbod van 4% (2 keer 2%) voor een jaar. CNV Vakmensen vindt dit loonbod zeer teleurstellend. En uit de vele reacties die wij ontvingen maken we op dat jij en je collega’s dat ook vinden. Daarom hebben we besloten om samen met de andere vakbond aan de cao-tafel een brede peiling onder de werknemers in de Hoveniersbranche te doen over wat ze vinden van de loonsverhoging van 4% en wat een redelijke loonsverhoging zou zijn.

Vul de peiling in!

Vul de peiling in om werkgevers duidelijk te maken dat dit loonbod veel te laag is en geef aan wat jij een redelijk loonbod vindt. Dat kan via deze link. Door bijgaande QR-code te scannen met de camera van je telefoon kun je ook de peiling invullen.

Stuur de link door naar je collega’s!

Stuur de nieuwsbrief of de link ook door naar je collega’s, zodat zoveel mogelijk Hoveniers aangeven wat ze van de loonsverhoging vinden en wat ze een redelijk loonsverhoging zouden vinden.

Vul de peiling in voor 19 juni

Op maandag 19 juni staat de volgende en voorlopig laatste onderhandelingsronde gepland. Vul de peiling dus voor 19 juni in. Dan kunnen we werkgevers op 19 juni duidelijk maken dat het loonbod veel te laag is. Wil je betrokken of aanwezig zijn bij de overhandiging van de uitkomsten van de peiling en eventueel toelichten waar jij vindt dat het loonbod veel te laag is, laat dat dan aan ons weten en dan gaan we kijken hoe we dat kunnen gaan organiseren.

Blijf goed op de hoogte via de WhatsApp-groep

Het is duidelijk dat het er op 19 juni om gaat spannen. Het is dus belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat daar gebeurt. Dit kan door lid te worden van de WhatsApp-groep. Ook je collega’s die geen lid zijn, kunnen daar lid van worden. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link gebruiken of de QR-code in de bijlage scannen met de camera van je telefoon. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/hoveniers .

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). We zijn ook te volgen op Instagram via CNVGroen.

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error