Al het nieuws

Verslechteringsvoorstellen in tweede overleg cao Agterberg

Het tweede cao-overleg voor de nieuwe cao bij Agterberg op 10 januari kenmerkte zich door een aantal verslechteringsvoorstellen van de werkgever. Dit, ondanks dat de constructieve sfeer van het overleg die zakelijk bleef en niet negatief was. Er zijn behoorlijk wat onderwerpen die verder uitgezocht moeten worden. Dit zorgt ervoor dat de verwachting van de bonden is dat we niet snel een cao-resultaat hebben. Op maandag 17 januari is er een vervolgoverleg gepland. Voor die tijd horen we graag jullie mening over onderstaande punten.

Belangrijk wijzigingsvoorstel ATV!

De werkgever kwam in het tweede overleg met een voorstel om de ATV-dagen terug te brengen van 13 naar 8 dagen. De overige 5 dagen worden dan in plaats van vrije tijd uitbetaald in loon. De 8 dagen die blijven staan, wil hij inzetten voor de bedrijfssluiting van december. De bedrijfssluiting zal in dat geval vanaf december 2022 maximaal 2 weken zijn.
Nadeel van dit voorstel is dat je de dagen kwijt bent en niet kan inzetten bij bijvoorbeeld een verlofspaarregeling voor bijvoorbeeld vervroegde uittreding. De uitwerking van de verlofspaarregeling is nog onderwerp van gesprek. Een voordeel ervan is een hoger pensioengevend salaris.

Wij horen graag uiterlijk 16 januari wat jullie reactie is op dit voorstel van werkgever  

Verder is er een discussie over de reistijd en reiskosten, over het loonbod en de inflatie. Ook dit overleg werd weer gekenmerkt door behoorlijk wat ‘open eindjes’. Dit betreft onder meer het voorstel van de werkgever om de jeugdlonen aan te passen afhankelijk van de te volgen opleiding. En het voorstel om de regeling in de cao bij arbeidsongeschiktheid aan te passen. 
Aangezien CNV Vakmensen en FNV een aantal dezelfde voorstellen hebben ingediend (ook een aantal verschillende) vind je in de bijlage een beknopt schematisch totaaloverzicht van onze cao-voorstellen met de reactie van jullie werkgever. De laatste twee kolommen betreft het overleg van 10 januari.

Wil jij de laatste informatie over jouw cao?

Het hele cao-traject kun je volgen op onze cao-pagina. Hier kun je ook reageren en je vragen stellen.

Na de volgende onderhandelingsronde houden de bonden op donderdag 20 januari om 19.30 uur wederom een gezamenlijke digitale ledenvergadering. Ben jij daar bij? Meld je dan mij aan: n.abelskamp@cnvvakmensen.nl.

Je kunt mij ook benaderen voor vragen en dat geldt vanzelfsprekend ook voor het cao-delegatielid (jullie directe collega: Ronald Agterberg). 

Nancy Abelskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5125 1159 / n.abelskamp@cnvvakmensen.nl 


Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error