Vakbonden roepen Hoveniers op tot verbeterd loonbod

De vakbonden, waaronder CNV Vakmensen, roepen de werkgevers in de Hoveniersbranche (VHG) te komen tot een verbeterd loonbod. Werkgevers hebben in september een eindbod gedaan, dat door FNV is afgewezen. CNV Vakmensen vindt, ondanks het feit dat haar leden het eindbod met een kleine meerderheid hebben geaccepteerd, het loonbod in het eindbod ook onvoldoende en vindt het in het belang van de sector dat er gezamenlijk tot een cao wordt gekomen. Zij roept op tot overleg om te komen tot een verbeterd loonbod.

Begin september deed VHG namens werkgevers in de Hoveniersbranche een eindbod voor een nieuwe cao. Dit eindbod is door de leden van FNV afgewezen, maar een kleine meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft met het eindbod ingestemd. Niet omdat ze het loonbod zo goed vonden, maar omdat ze het belangrijk vonden dat er een cao tot stand kwam en ze niet te lang op de eerste loonsverhoging wilden wachten. Ondanks dat vindt CNV Vakmensen het in het belang van de hoveniersbranche dat geprobeerd wordt tot een gezamenlijke cao te komen. Daarom heeft zij eerder besloten om de collega bond eerst in de gelegenheid te stellen tot een gezamenlijke betere cao te komen. Het heeft immers niet onze voorkeur om alleen een cao met werkgevers af te sluiten omdat dit allerlei ongewenste effecten zal hebben voor de samenwerking in de sector.

Oproep tot overleg

Inmiddels heeft FNV in ledenvergaderingen besloten om actie te gaan voeren. Maar voordat zij tot acties overgaat, roept zij de VHG op om in overleg te komen tot een beter loonbod. CNV Vakmensen heeft begin oktober partijen al opgeroepen om samen met haar in gesprek te gaan over een gezamenlijk cao en ondersteunt de oproep om in overleg tot een verbeterd loonbod te komen dus van harte. We wachten de reactie van VHG af en houden jullie natuurlijk op de hoogte.

Blijf goed op de hoogte via de WhatsApp-groep

Het is belangrijk dat we je snel op de hoogte kunnen stellen van wat daar gebeurt. Dit kan door lid te worden van de WhatsApp-groep. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link gebruiken. Meer informatie over de cao Hoveniers kun je vinden op jouw cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/hoveniers .

Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem contact op met CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar op 06-20354990 of e-mail j.warnaar@cnvvakmensen.nl .

 

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error