Uitnodiging ledenvergadering DLF: eindbod blijft hetzelfde

Op 5 juni hebben de leden van CNV, RMU en FNV kunnen stemmen over het eindbod. De uitslag was helder: dit eindbod is onacceptabel. Dit hebben wij teruggekoppeld aan de directie van DLF. Helaas ziet jullie werkgever geen mogelijkheden om verder te onderhandelen en blijft dus bij dit eerder afgewezen eindbod. Daarom houden wij nogmaals een ledenraadpleging op dinsdag 18 juni met daarbij mogelijk een ¾ vergadering.

De directie van DLF heeft de vakorganisaties geïnformeerd dat ook op dit moment geen extra ruimte is om het loonbod van 3,5% of andere secundaire arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Het eindbod waar al over is gestemd, leggen wij nogmaals ter stemming voor aan de leden. De uitslag van deze stemming zal per vakorganisatie bekeken worden, want bij een meerderheid tegen het eindbod, kan het vervolgproces een stemming over actiebereidheid zijn wat per vakorganisatie moet plaatsvinden.

  • Als uit de stemming van 18 juni komt dat de meerderheid alsnog voor het eindbod stemt, is er een nieuwe cao.
  • Als de meerderheid het eindbod onacceptabel blijft vinden, dan kan een stemming over de actiebereidheid volgen: de ¾ vergadering. Dit is een statutaire vergadering waarbij meer dan 75% van de aanwezige leden voor acties moet stemmen. Stemmen kan alleen ter plekke en kan dus niet via de e-mail of via een machtiging via een ander (kader)lid.
  • Als meer dan 75% voor acties stemt, zullen wij een actietraject gaan voorbereiden waarbij we met ludieke acties starten, maar uiteindelijk het werk willen neerleggen is wel een vereiste. Als weliswaar de meerderheid voor acties stemt, maar bijvoorbeeld 60%, dan wordt er geen actietraject opgestart, omdat de 75% niet is gehaald.

Uiteraard leggen wij de verschillende scenario’s nogmaals uit tijdens de ledenraadpleging en welke gevolgen er zullen zijn per scenario.

De ledenraadpleging is op
Datum: dinsdag 18 juni
Aanvang: 14.00 uur
Locatie: Stadium Room

We gaan ervan uit iedereen te verwelkomen. Het zijn jullie arbeidsvoorwaarden, dus het is nu de tijd om jullie stem te laten horen. Nogmaals, stemmen kan alleen ter plekke.

Het cao proces kun je volgen via onze website Cao DLF Seeds & Sience | CNV Vakmensen - Land- en Tuinbouw | CNV Vakmensen

RMU Werknemers
Klaas Jan Priem (kaderlid)
Mel Blonk

FNV Agrarisch Groen
Nel de Winter (kaderlid)
Niels Minnaard

CNV
Bouke Nieuwenhuijse (kaderlid)
Diana Kraan
Vakbondsbestuurder
T: 06-22389584
E: d.kraan@cnv.nl

Downloads

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error