Tussentijds overleg Agterberg

CNV Vakmensen en FNV hebben op donderdag 26 januari 2023 tussentijds overlegd met jullie werkgever. Belangrijke afspraken zijn dat nu echt de uitwerking van het loongebouw wordt opgepakt, de cao redactioneel wordt aangepakt. En CNV Vakmensen en FNV hebben het verzoek gedaan te kijken of er een tussentijdse loonsverhoging mogelijk is voor de werknemers van Agterberg, gezien de torenhoge inflatie.

De cao voor het personeel van Agterberg heeft nog een looptijd tot en met 31 december 2024. Toen we deze cao tekenden, was niet te voorzien dat de oorlog in de Oekraïne zo lang zou duren en zulke dramatische gevolgen zou hebben; dat de energieprijzen zo hoog zouden oplopen, waardoor alle prijzen buitensporig stegen.

Jullie ontvangen volgens de cao-afspraak 2,25% per 1 maart 2023, met een minimum brutoverhoging van 50 euro bij fulltime dienstverband. Datzelfde geldt per 1 maart 2024. Maar daarmee is jullie koopkrachtachteruitgang geenszins hersteld.

Tussentijdse verhoging

Daarom hebben de bonden in het tussentijds overleg aangegeven het redelijk te vinden als jullie werkgever nu kan kijken of hij iets extra's voor jullie kan doen in de vorm van een extra tussentijdse loonsverhoging, als tegemoetkoming voor jullie uitzonderlijk hoge koopkrachtdaling in deze vreemde tijden. Jullie werkgever gaf aan ook te maken te hebben met enorm gestegen dieselkosten, dus hij moet kijken of hij iets kan doen.

We hopen op een snelle terugkoppeling en dan horen jullie dan vanzelfsprekend zo snel mogelijk ook weer van ons.

Redactionele wijzigingen cao

Voorts zijn er werkafspraken gemaakt over de leesbaarheid van de cao en het doorvoeren van de laatste wetswijzigingen in de cao-teksten. Jullie werkgever zal aan het eind van dit kwartaal een eerste voorzet aanleveren, waar de bonden dan binnen twee weken op zullen reageren.

Loongebouw

En er is afgesproken dat jullie werkgever ook voor het einde van dit kwartaal een voorstel bij de bonden neerlegt over het nieuwe loongebouw. Zodat de deskundigen van de bonden daar naar kunnen kijken en dit in overleg samen kunnen uitwerken. Het is mooi dat dit proces weer op gang wordt gebracht.

Seniorenregeling en personeelsverloop

Verder kwam nog ter sprake dat de seniorenregeling inmiddels door zo’n 6 werknemers wordt benut. En is gesproken over het verloop in het personeelsbestand. Over het algemeen gaat dit goed, maar voor bepaalde functies is het lastig mensen te vinden. Bonden hebben nog geopperd om meer uitzendkrachten – bij goed functioneren – in dienst te nemen. Daar wordt naar gekeken.

De verlofspaarregeling

Van de verlofspaarregeling wordt maar door één persoon gebruik gemaakt. Deze regeling is voor meerdere doeleinden in te zetten. Dus niet alleen vlak voor je pensioen, om eerder te stoppen met werken. Maar ook voor het opnemen van verlof gedurende je werkzame leven.

Lid worden

Voor een goede cao heb je vakbondsleden nodig. Zonder leden geen vakbond en sta je niet sterk. Wat doe je dan als je vastloopt? Goede arbeidsvoorwaarden mogen nooit verloren gaan! Maak nu je collega, familielid, vriend of kennis lid en ontvang een cadeaubon van € 20,-. Het nieuwe lid betaalt € 20,23 voor de eerste 6 maanden. Zo gaan we 2023 samen sterker in. Hoe groter we worden, des te beter we kunnen onderhandelen voor jouw arbeidsvoorwaarden. Member Get Member - Bestaande leden november 2022 - cnv-ledenwerven.nl

Op 23 mei 2023 is er weer een tussentijds overleg tussen de vakbonden en jullie werkgever. Heb je zaken die je aan de orde wil stellen? Neem contact op!

Nancy Abelskamp
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51 25 11 59
E  n.abelskamp@cnvvakmensen.nl