Peiling. Werken in de dierhouderij: lukt dat tot je pensioen?

De pensioenleeftijd stijgt. Voor zware beroepen is dat vaak niet haalbaar. Daarom zoeken we naar maatregelen waarmee werknemers in de dierhouderij gezond werkend hun inkomen kunnen verdienen. Eerder stoppen met werken? Je tijdig om laten scholen naar een andere baan? Minder werken? Of het werk gezonder maken? Laat het ons weten en doe de peiling.
Werk je in de dierhouderij? Vul dan hier de peiling in: Hoe blijf ik gezond en met plezier werken?

Die peiling is belangrijk omdat we daarmee weten wat je in de dierhouderij nodig hebt om gezond en met plezier in de sector te blijven werken. Werk in de dierhouderij is vaak zwaar en met name oudere medewerkers vallen bij zware beroepen uit voordat ze met pensioen kunnen.

De overheid heeft mogelijkheden open gezet om er voor te zorgen dat je gezond je pensioen haalt. Bijvoorbeeld door eerder te stoppen met werken, of door op een zekere leeftijd korter te gaan werken. Die maatregelen kosten geld. Maar vroegtijdige uitval van werknemers kost ook geld. Met de werkgevers willen komende tijd afspraken maken om die vroegtijdige uitval aan te pakken, zodat je gezond kunt blijven werken.

Wat hebben we al afgesproken?

Afgelopen jaren hebben we al afspraken gemaakt in je cao. Zo heb je in de dierhouderij de mogelijkheid om vanaf 62 jaar 80% te gaan werken voor 90% van je salaris en met 100% pensioenopbouw. (meer info)

Daarnaast is er voor alle medewerkers in de dierhouderij een scholingsvoucher beschikbaar, waarmee je 1500 euro kunt krijgen voor een opleiding. Ben je nog jong en gezond en zie je jezelf niet tot je pensioen zwaar werk doen? Begin dan op tijd met een opleiding. Een diploma is de belangrijkste sleutel naar een andere baan. (meer info)

Vul de peiling in

Willen we nog meer afspraken maken, dan is het belangrijk dat we weten waar behoefte aan is. De peiling is niet alleen bedoeld voor oudere medewerkers, maar nadrukkelijk ook voor jongere medewerkers die bezig zijn met hun werkende toekomst. Stuur de link ook gerust door naar collega's, zodat we een zo breed mogelijke input hebben.

De link naar de peiling nogmaals: hier. Of scan de QR-code met je telefoon.



Bij voorbaat dank voor jullie input. Heb je vragen of opmerkingen, bel, mail of app gerust.

Erik Honkoop
Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen

Downloads