Overleg in de GG&I over inflatie en stijgende kosten

De cao Groen, Grond en Infrastructuur loopt tot 1 januari 2024, met een loonsverhoging van 3% per jaar. Prima resultaat leek het, maar de wereld is veranderd. Dus zijn we met Cumela in gesprek gegaan over een vorm van inflatiecorrectie en stijgende kosten. Geen concreet resultaat. Lees hieronder meer.

Kosten rijzen de pan uit

CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden en Cumela een nieuwe cao afgesloten voor de jaren 2022 en 2023 met daarin twee keer een loonsverhoging van 3%. Dat leek toen een prima resultaat. Maar inmiddels ziet de wereld er heel anders uit en hebben we te maken met hoge inflatie en stijgende kosten. Kortom de kosten rijzen de pan uit.

Sectoroverleg GG&I

Dat de kosten de pan uitrijzen was reden om het met bonden en werkgevers te bespreken. Inzet een vorm van inflatiecorrectie voor de werknemers. Op 3 november hebben we met elkaar gesproken over de problemen. Is er wat uitgekomen? Nou niet iets concreets wat te vertalen is in ‘harde munten’ op sectorniveau.

Goed werkgeverschap

Geen harde munten, want ook werkgevers hebben te maken met stijgende kosten. We snappen allemaal dat de energieprijzen ‘skyhigh’ zijn. Brandstof om maar iets te noemen waar de sector grootgebruiker van is. Maar ook de negatieve effecten vanuit de andere sectoren rondom de GG&I zoals de Bouw en de Boer.

Blijft Goed Werkgeverschap over. Een werkgever die oprecht de deur open heeft en hierover serieus het gesprek met je wil aangaan. Heb je financiële problemen, ga erover in gesprek met je werkgever. Kaart het aan en probeer of er wat op individuele basis of op bedrijfsniveau mogelijk is.

Top en Tip

Heb je als werknemer hulp nodig om dit bespreekbaar te maken?
Top als je het zelf kunt. Tip: neem contact met ons op, da’s ook top. Een goed gesprek kan steun geven of nieuw inzicht opleveren of net het juiste zetje.

Cao-pagina

Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina GG&I. Ook hier kun je een reactie achterlaten of een vraag stellen. Klik HIER om direct naar de cao-pagina te gaan. 
Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan vind je de cao-pagina door te gaan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en tik Groen, Grond en Infrastructuur in het cao-zoekveld.

Jaap Bosma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5160 2030
E: j.bosma@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error