Nieuwsbrief GGI

Op dit moment ben je waarschijnlijk heel druk met je werk. Krijg je ook nog een nieuwsbrief van de bond. Met de laatste info over de sector GGI en de cao. Over een nieuwe bestuurder, de cao-commissie, vooruitkijken op de onderhandelingen en meepraten in een Whatsappgroep. Toch even lezen?

Nieuwe bestuurder

Ik ben Niels Rook en ik volg Peter de Jong op die de laatste jaren jullie cao-onderhandelaar is geweest. Inmiddels heb ik al wat kennis gemaakt binnen de sector met onder andere de mensen van Actor, Cumela, de andere vakbonden en niet te vergeten onze eigen cao-commissie GGI. De cao-commissie GGI ondersteunt mij bij de cao-onderhandelingen. De komende tijd zal ik verder kennis maken met de sector GGI.

Uitnodiging webinar over je loonstrook

De loonstrook bevat veel verschillende onderdelen met lastige woorden. Het kan soms best lastig zijn te begrijpen wat er precies staat. Sociale partners in de sector Groen, Grond en Infrastructuur (GGI) organiseren daarom een webinar over alles wat je moet weten over jouw loonstrook. Wil je weten hoe je loonstrook is opgebouwd? Wat de verschillende onderdelen en termen betekenen? Meld je dan aan voor het webinar loonstrook GGI op 6 juni 2023. Aanmelden kan via de bijlage bij deze nieuwsbrief.  

Cao-commissie

In de afgelopen week is de cao-commissie GGI van CNV Vakmensen weer bij elkaar gekomen om een start te maken met het cao-proces voor dit jaar. Het duurt nog even voordat de onderhandelingen beginnen, maar een goede voorbereiding is belangrijk. Op dit moment bestaat de cao-commissie uit vijf leden en we willen de groep graag  uitbreiden en verjongen.  

Dus ben jij die GGI’er die ideeën heeft rondom de cao of de arbeidsvoorwaarden laat het weten en dan maken we binnenkort een afspraak om eens kennis te maken en door te praten over je ideeën. Wil je eens proeven hoe het werk van de cao-commissie eruitziet? Bel me dan ook gewoon.

Vooruitkijken nieuwe cao

De huidige cao loopt nog een tijdje, maar we staan niet stil en zijn alvast aan het nadenken wat belangrijke onderwerpen zijn voor de cao. En daar hebben we jou voor nodig, omdat het gaat om jouw cao en jouw werk. Een goede loonsverhoging is natuurlijk een belangrijk onderwerp. Als jij dat ook vindt, laat het me dan weten. En wat vind je nog meer belangrijk om te regelen in de cao? Als je het leuk vindt om een keertje door te praten over je cao en je arbeidsvoorwaarden, dan hoor ik dat graag van je en nodig ik je graag uit voor de volgende bijeenkomst van de cao-commissie. Deze bijeenkomst is op 5 september. Tijd en locatie bepalen we later nog.  

Praat mee via de speciale CNV-appgroep

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je stem laat horen, hebben we vanuit CNV Vakmensen een speciale appgroep ontwikkeld. In deze appgroep gaan we met elkaar in gesprek over wat jij belangrijk vindt in de sector en delen we nieuwtjes en wetenswaardigheden over de cao. Via de bijgaande link kun je zonder al te veel moeite binnenkomen:

https://chat.whatsapp.com/Bfbc9okLsPD42Vrc1adksA.  

Nodig van harte je collega uit voor deze groep en ga in gesprek met vakgenoten. 

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven of op anderen  en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden.

Ga naar de cao-pagina

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is namens jou afspraken maken over werk en inkomen. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. 

Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste 6 maanden € 20,23 voor het lidmaatschap. En als jij een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,- . Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier 

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over de sector, de cao en over de voortgang. Als je nu al vragen of opmerkingen hebt neem dan gerust contant met mij op. Ik kom graag in contact met je.

Mede namens Jaap Bosma,

Niels Rook
Bestuurder CNV vakmensen
M 06 8141 9161
E n.rook@cnvvakmensen.nl

Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error