NAK: nieuwe bestuurder CNV Vakmensen en start cao-traject

In deze nieuwsbrief wil ik mijzelf even voorstellen en ook wat informatie delen over het net gestarte cao-traject.

Start cao-traject

Afgelopen vrijdag zijn er verkennende gesprekken geweest over een nieuwe cao voor de werknemers van NAK. Het leek mij goed jullie bij te praten over het proces van dit jaar en op deze manier een eerste contact te leggen met jullie.

Tot voor kort was jullie aanspreekpunt bij CNV Vakmensen Hank Oomkes. In die hoedanigheid heeft hij ook een aantal keer de cao NAK afgesproken. In het werkpakket van Hank heeft een wisseling plaatsgevonden. Het gevolg is dat met ingang van deze week NAK aan mij, Niels Rook, is overgedragen. Via deze weg wil ik Hank bedanken voor het werk dat hij heeft gedaan voor NAK.

Proces cao

In de afgelopen week heb ik al even kort kennisgemaakt met de arbeidsvoorwaardencommissie van de Or en met de medewerker P&O Sigrid Bosman. Met jullie, als leden van CNV Vakmensen, hoop ik binnenkort nader kennis te maken. Daarvoor zullen we de komende tijd vast tijd en gelegenheid vinden.

Doordat het een tijdje niet bekend was wie Hank zou opvolgen binnen het CNV zijn de werkgever en de arbeidsvoorwaardencommissie in afstemming met het CNV al wel gestart met het maken van afspraken rondom het cao-proces. Dat resulteert erin dat afgelopen vrijdag er een eerste gesprek heeft plaatsgevonden over de cao. Zelf was ik namens CNV Vakmensen aanwezig zijn bij dit gesprek en heb ik met de arbeidsvoorwaardencommissie afgesproken dat we volgende week verder communiceren over de inzet voor de gesprekken. Daarbij heb jij als lid van CNV Vakmensen invloed en spreek ik graag met jullie over de cao. Dat doe ik graag persoonlijk maar dat kan ook via de cao-pagina.

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven of op anderen  en je vraag stelllen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden. Ga naar de cao-pagina

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook bij Nak. Voor je collega die nog geen lid is hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod; 
Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden € 20,23 voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,- . Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je.

Tot snel!

Niels Rook
Bestuurder CNV Vakmensen
06 81 41 91 61
n.rook@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error