Ledenraadpleging KCB druk bezocht

Op 31 augustus 2023 was de ledenraadpleging voor het KCB. In de middag lieten de CNV-leden hun ideeën weten over de nieuwe cao. In de avond was er een digitale sessie waarbij iedereen aanwezig kon zijn.

We zijn erg positief dat het KCB tijd en ruimte voor de ledenraadpleging beschikbaar heeft gesteld. Het was daarnaast mooi om te zien dat jullie als medewerker de tijd hebben genomen om te laten weten wat er bij jullie speelt en wat jullie belangrijk vinden voor de nieuwe cao. Het leverde goede discussies en mooie voorstellen op. 

De huidige cao loopt tot het einde van het jaar. We starten dit keer dus ruim op tijd met de onderhandelingen. De eerste onderhandelingsronde staat gepland op 11 september a.s. 
Jullie input en het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen vormt de basis voor de voorstellenbrief. Met de voorstellenbrief geven we aan wat wij belangrijk vinden en daarom opgenomen willen hebben in de nieuwe cao. Maandag 4 september zullen we de voorstellenbrief met de ambassadeurs bespreken. Later die week zullen we als CNV Vakmensen de definitieve voorstellenbrief naar het KCB sturen. De voorstellenbrief zullen we uiteraard met jullie delen. Ook het KCB zal een voorstellenbrief maken. 

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen in het cao-proces. Heb je tussentijdse vragen of opmerkingen? Benader dan de onderstaande ambassadeurs of mij als vakbondsbestuurder. Op de cao-pagina staan de laatste nieuwsbrieven over het cao-traject en kun je ook jouw vragen of opmerkingen plaatsen CAO KCB|CNV Vakmensen

Maak je collega lid van de vakbond
Zet dit bericht door. We hebben elkaar straks hard nodig. Samen staan we sterk! Hoe meer leden we hebben, hoe beter we kunnen onderhandelen over jouw arbeidsvoorwaarden. Een nieuw lid aanmelden gaat heel eenvoudig, en je krijgt er zelf ook nog iets moois voor terug. Ga voor informatie en voorwaarden naar https://www.cnv-ledenwerven.nl/

Zonder leden geen cao! CNV Vakmensen is er voor de vaste medewerkers van KCB maar ook voor de uitzendkrachten. Voor uitzendkrachten onderhandelen we immers ook over de uitzend-cao. Uitzendkrachten hebben recht op de inlenersbeloning. Een uitzendkracht heeft hierdoor recht op precies dezelfde beloning als een medewerker die direct in dienst is van KCB. CNV Vakmensen onderhandelt daarmee ook over de arbeidsvoorwaarden van de uitzendkrachten. Het heeft als uitzendkracht daarom absoluut zin om lid van de vakbond te worden!

Nieuwe leden betalen slechts 20,23 euro voor de eerste 6 maanden. Daarnaast is er de mogelijkheid om de contributie financieel voordelig te laten verrekenen bij KCB. De contributie gaat namelijk van je bruto salaris af, zodat je uiteindelijk ongeveer de helft betaalt. Je kan lid worden via Sluit je aan | Lid worden | CNV Vakmensen 

Voor nu willen we jullie bedanken voor jullie betrokkenheid en inzet!

Namens de delegatie van CNV Vakmensen,
Ellen Knook
Frans Flistijn
Pancho van Dijk
Tineke Spaargaren
Elisa van den Boogert
(ambassadeurs CNV Vakmensen)

Jaap Bosma (bestuurder CNV Vakmensen)
E: j.bosma@cnvvakmensen.nl
Laura Vermeulen (bestuurder CNV Vakmensen)
E: l.vermeulen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error