Leden stemmen in met verbeterd eindbod Koppert

Tot vrijdag 14 juni 2024 konden jullie stemmen op het verbeterde eindbod van Koppert. Dit verbeterde eindbod van jullie werkgever kwam tot stand door de gelanceerde petitie vanuit de vakbonden. Als reactie op het verbeterde eindbod heeft een meerderheid van jullie voor gestemd.

Uitslag stemming is bekend

Circa 75% van de CNV-leden heeft voor het verbeterde eindbod gestemd. Hiermee hebben jullie een nieuwe cao. We hebben de uitslag bekend gemaakt aan jullie werkgever. Deze zal de cao-tekst na overleg met ons aanpassen en de afspraken uit het eindbod gaan toepassen.

We zouden jullie willen bedanken voor de massale ondertekening van de petitie, hierdoor stonden we immers samen sterk, waardoor dit verbeterde eindbod tot stand kon komen!

Zoals ook besproken tijdens de informatiebijeenkomst hadden jullie bij de stemming ook de mogelijkheid om opmerkingen achter te laten. Deze opmerkingen hebben wij gemixt tot een toelichting op de stemuitslag. Deze toelichting hebben wij gekoppeld aan de uitkomst van de stemming en aangeboden aan jullie werkgever. In deze toelichting op de stemuitslag hebben wij (onder andere) de intentieverklaring vanuit Koppert om transparanter te zijn richting haar medewerkers, als belangrijk onderdeel meegenomen.

Nog even de verbeteringen op het vorige eindbod in het kort:

  • Een (fors) kortere looptijd van de cao van 15 maanden in plaats van de oorspronkelijke 24 maanden;
  • 5% salarisstijging per 1 juli 2024 voor alle medewerkers ingedeeld in de salarisschalen Hay 8 tot en met Hay 16;
  • 1% salarisstijging per 1 juli 2024 en een eenmalige uitkering van 2 x 200 euro netto voor alle medewerkers in Hay 17 tot en met Hay 22;
  • De reiskostenvergoeding met terugwerkende kracht vanaf februari, de compensatie voor de gemiste maanden zullen jullie in één keer ontvangen.

Samen sterk

Samen staan we sterk! Dat zagen we aan het verkregen verbeterde eindbod naar aanleiding van de gelanceerde petitie. Word daarom nu lid! Sluit je aan | CNV Vakmensen - Vakmensen | CNV Vakmensen

Heb je nog vragen?

Dan hoor ik dit graag. Je kan ook terecht op de cao-pagina: Cao Koppert | CNV Vakmensen - Land- en Tuinbouw | CNV Vakmensen

Aron Foppen
Bestuurder CNV
M: 06 8191 9719
E:  a.foppen@cnv.nl