Leden akkoord met opnemen extra loonsverhoging in cao Hoveniers

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het opnemen van de door werkgevers in de Hoveniersbranche geboden loonsverhoging in de cao. Daarmee wordt de loonsverhoging verplicht van toepassing bij alle hoveniersbedrijven waar de cao van toepassing is. Dat helpt weer een beetje in deze tijd met hoge energie- en levensmiddelenprijzen.

In de afgelopen weken heeft de VHG contact opgenomen met CNV Vakmensen dat ze ondanks het feit dat er nog sprake is van een doorlopende cao tot 30 juni 2023 toch een extra loonsverhoging zou willen geven aan de medewerkers in de branche. Dit in verband met de hoge inflatie. Werkgevers boden een extra loonsverhoging van 3% bovenop de 2,5% die in september 2022 al was gegeven. Aangezien de cao nog doorloopt, was er geen mogelijkheid om hierover te onderhandelen. We waarderen natuurlijk het initiatief van werkgevers, want dit kunnen de medewerkers in de hoveniersbranche goed gebruiken. Ondanks het feit dat we er niet over konden onderhandelen, wilden we de verhoging wel graag in de cao opnemen, zodat de verhoging verplicht van toepassing werd voor alle bedrijven waar de cao hoveniers moet worden toegepast. Hiervoor hadden we echter wel toestemming nodig van de leden. We hebben deze vraag aan de leden voorgelegd en die stemden in overgrote meerderheid in met het opnemen van de 3% loonsverhoging per 1 februari 2023 in de cao. Daarmee wordt deze loonsverhoging onderdeel van de cao Hoveniers.

Cao, dat zit zo!: nieuw filmpje over vakantiedagen

Al enige tijd brengt CNV Vakmensen folders uit over een thema uit de cao onder de titel “Cao, dat zit zo!” Zo zijn er folders beschikbaar over de volgende onderwerpen:

  • Jaarurenmodel;
  • Reiskosten;
  • Scholing en opleiding;
  • Seniorenregeling

Deze kun je vinden onder “Meer Downloads” op www.cnvvakmensen.nl/hoveniers . Ook hebben we over een aantal van deze onderwerpen filmpjes gemaakt. Deze vind je iets verder naar beneden op dezelfde pagina. Recent is er ook een animatie gemaakt over hoe het nu zit met vakantiedagen. Deze kun je hier vinden.

Dus als jij of je collega vragen hebt over een onderdeel van de cao, kijk dan even op de bovenstaande pagina. Kom je er niet uit of houd je na het lezen of kijken nog vragen, dan kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie kun je dus vinden op bovenstaande website of op Instagram via CNVGroen.

We wensen jullie een mooie jaarwisseling en een goed en gezond 2023!