Koppert legt loonbod op tafel

Op dinsdag 19 maart hebben de vakbonden en Koppert de onderhandelingen hervat voor jullie nieuwe cao. In constructief overleg zijn wij met jullie werkgever in gesprek gegaan over een door Koppert ingebracht pakket aan voorstellen. In dit pakket aan voorstellen zit ook een loonbod vanuit Koppert voor een cao met een looptijd van 2 jaar. Dit loonbod bevat een salarisverhoging van 3% per 1 juli 2024, enkel voor de salarisschalen 8 tot en met 16 en een salarisverhoging van 3% per 1 april 2025 voor alle schalen.

De tweede overlegronde

Tijdens de tweede overlegronde zijn wij bijgepraat over de financiële situatie van Koppert. Jullie werkgever geeft aan dat Koppert op financieel vlak in een lastige situatie zit. Wij hebben Koppert verzocht om hierover met jullie zo snel mogelijk het gesprek aan te gaan. Ook zijn de vakbonden bijgepraat over de investering vanuit HAL in Koppert.
Tevens zijn wij in gesprek gegaan over het pakket aan voorstellen zoals gepresenteerd door Koppert. Het pakket aan voorstellen dat Koppert heeft gepresenteerd ziet er als volgt uit:

  • een cao met een looptijd van twee jaar;
  • 3% salarisverhoging per 1 juli 2024 (enkel voor de salarisschalen 8 tot en met 16);
  • 3% salarisverhoging per 1 april 2025 (voor alle salarisschalen);
  • twee keer een eenmalige netto vergoeding van €300 per april en oktober 2024;
  • het ophogen van de reiskostenvergoeding naar 0.23 cent per kilometer (tussen de 10 en 30 kilometer);
  • 2% performance verhoging over 2023 (mits goede beoordeling);
  • bonus-uitbetaling van 50% van het bonusrecht (mits persoonlijke doelstellingen behaald).

Dit pakket aan voorstellen beoordelen wij als onvoldoende. Ook de vakbonden hebben natuurlijk voorstellen gedaan aan Koppert. Onze voorstellenbrief met daarin de voorstellen die wij Koppert toegezonden hebben, tref je in de bijlage aan.

Praat mee

Volg ons op de cao-pagina waar je mee kunt praten over de cao en vragen kunt stellen. Ga naar de cao-pagina: www.cnvvakmensen.nl/voeding/land-en-tuinbouw/cao-koppert/ 

Samen sterk

Goede arbeidsvoorwaarden komen er niet zomaar. Daar zorgen we samen met jullie voor! We zouden jullie dus willen oproepen om deze nieuwsbrief binnen Koppert te verspreiden. Ook willen we jullie oproepen om deze nieuwsbrief onder de aandacht te brengen bij je collega’s die (nog) niet lid zijn. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/ 

Hoe gaan we verder?

De derde onderhandelingsronde staat gepland op 25 maart. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere vorderingen.  

Aron Foppen, bestuurder
M 06 8191 9719 / a.foppen@cnvvakmensen.nl

Downloads