Kom naar werknemersbijeenkomst Tuinzaden!

Werkgevers in de Tuinzaden willen geen beter cao-bod doen nadat hun eindbod is afgewezen. Hoe gaan we werkgevers duidelijk maken dat er een beter cao-bod op tafel moet komen. Kom daar op maandag 18 maart met ons over praten in Café De Paus in Lutjebroek.

We zijn er niet uit gekomen om een nieuwe cao Tuinzaadbedrijven te sluiten per 1 januari 2024. Werkgevers hebben een eindbod gedaan (met 5% loonsverhoging, terwijl 6,5% nodig is om de inflatie van de afgelopen jaren te compenseren), maar dat hebben 68% tot 78% van de leden van de vakbonden en de gevraagde niet-leden afgewezen. Vrijdag 1 maart 2024 hebben we dit toegelicht aan werkgevers, maar die zijn niet bereid met een beter cao-bod te komen. Daarmee komt er geen nieuwe cao tot stand. Dat tenzij we werkgevers duidelijk kunnen maken dat er een beter cao-bod op tafel moet komen. Daarover willen we graag met jullie in gesprek.

Uitnodiging uitgedeeld aan de poort in en rond Enkhuizen

Op maandag 11 en dinsdag 12 maart 2024 hebben FNV en CNV Vakmensen aan de poort bij 6 tuinzaadbedrijven in de omgeving van Enkhuizen uitnodigingen uitgedeeld voor een bijeenkomst op maandag 18 maart. We waren bij ENZA Zaden, Pop Vriend KWS, Pan American, Syngenta, Bayer en Incotec. Daar hebben we met veel medewerkers gesproken. Daaruit bleek ontevredenheid over het feit dat werkgevers niet met een beter cao-bod willen komen en dat daardoor geen cao tot stand komt.

Kom naar de medewerkersbijeenkomst op 18 maart om 19.30 uur!

Als jij ook ontevreden bent dat er nu geen cao tot stand komt voor de Tuinzaadbedrijven nodigen we je van hart uit om naar onze medewerkersbijeenkomst te komen. Daar gaan we met elkaar in gesprek over de ontstane situatie en over hoe we aan werkgevers duidelijk kunnen maken dat er een beter cao-bod op tafel moet komen. De bijeenkomst wordt gehouden op

  • Maandag 18 maart om 19.30 uur
  • Café De Paus, P.J. Jongstraat 96-100, 1614 LH Lutjebroek

Neem gerust je collega’s mee. Zowel leden van de vakbonden als niet-leden zijn welkom. Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst via deze link.

Blijf op de hoogte

CNV Vakmensen stuurt regelmatig nieuwsbrieven naar haar leden over de stand van zaken rond de cao. Als je nog directer op de hoogte wilt worden gehouden, kun je ook lid worden van onze WhatsApp groep. Ook je collega’s die geen lid zijn, kunnen daar lid van worden. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep, kun je op je telefoon deze link gebruiken. Stuur verder deze nieuwsbrief door naar je collega’s. Meer informatie kun je ook vinden op www.cnvvakmensen.nl/tuinzaden .

Ben je nog geen lid? Word dan nu lid van CNV Vakmensen. Samen staan we sterk!

Vragen of opmerkingen?

Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar.

Jeroen Warnaar
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6-20354990
j.warnaar@cnvvakmensen.nl