Ik wil mij ontwikkelen in mijn werk, maar waar begin ik? Kasgroeit helpt!

De Glastuinbouw is aan veel veranderingen onderhevig. Technische veranderingen zoals bijvoorbeeld vertical pharming, ledverlichting en robotisering. Maar ook teeltstrategieën die worden aangepast op de energieprijzen en op de krapte op de arbeidsmarkt. Hoe zorg je dat je makkelijk mee kunt bewegen in deze ontwikkelingen en hoe je zelf jouw loopbaan regisseert? Kasgroeit helpt je ontwikkelen om het heft zelf in handen te houden.

Kasgroeit helpt werkgevers en werknemers bij het leren en ontwikkelen, zodat zij klaar zijn voor alle veranderingen. Specifiek voor werknemers heeft Kasgroeit de volgende dienstverlening (www.kasgroeit.nl ):

  • Opleidingen en cursussen: er staat een opleidingskalender online met alle gerenommeerde opleiders voor de sector. Er is bijvoorbeeld informatie te vinden over de brancheopleiding, de leerlijn techniek en de BBL-opleiding Allround Teelt & Logistiek. Verder kan Kasgroeit je adviseren over de verschillende subsidies die via Colland Arbeidsmarkt beschikbaar zijn collandarbeidsmarkt.nl/glastuinbouw )
  • Loopbaanadvies: er is een loopbaancoach beschikbaar die je op weg kan helpen om na te denken over je loopbaan;
  • Persoonlijk opleidingsplan: tips over hoe je een Persoonlijk Ontwikkelplan schrijft, advies van een opleidingsadviseur en ervaringsverhalen;
  • Hulp bij solliciteren: er zijn filmpjes beschikbaar over hoe je ontdekt wat bij je past, hoe je een goed CV maakt, hoe je een goede motivatiebrief schrijft en hoe je indruk maakt tijdens een sollicitatiegesprek.

Maak hier gebruik van want Kasgroeit is er ook voor jou. Tot voor kort hield Kasgroeit zich ook bezig met het koppelen van medewerkers aan vacatures, maar deze dienstverlening stopt per 1 september 2023. Kasgroeit gaat zich helemaal richten op leren en ontwikkelen. Meer informatie kun je vinden op www.kasgroeit.nl .

Doe mee aan een enquête van LTO
LTO is bezig om met subsidie van Colland Arbeidsmarkt een platform op te zetten om medewerkers van buiten de land- en tuinbouw te interesseren om in de land- en tuinbouw te komen werken. Voor de ontwikkeling van dit platform heeft zij een enquête opgesteld en ons gevraagd deze enquête aan je voor te leggen. De enquête kun je hier invullen.

Als je nog vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/glastuinbouw .

Heb je nog vragen? Stel ze hier

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error