Eerste ronde cao-onderhandelingen Bos en Natuur

De voorstellenbrieven van werkgevers en bonden zijn rondgestuurd. Deze hebben wij besproken in het overleg met de werkgevers.

Eerste onderhandelingsronde

Gebruikelijk bestaat de eerste onderhandelingsronde uit het toelichten van de voorstellenbrieven. Dat is nu niet gebeurd. De werkgevers zijn geschrokken van onze voorstellenbrieven. Zij geven aan dat er onzekere tijden zijn. Politiek kan het alle kanten op. Ook moet er rekening gehouden worden met het feit dat de terreinbeheerders veelal goede doelenorganisaties zijn. Ook in de bosbouw heeft men te maken met tegenslagen zoals de natte winter en de invoering van gedragscode.

Onze voorstellenbrieven zijn opgesteld vanuit de wensen van werknemers. Opgeteld geeft dat een grote kostenverhoging. Maar het is al jaren zo dat niet alles van de voorstellenbrieven wordt gerealiseerd. Vaak staan er punten in de voorstellenbrief die later niet of in een andere vorm terug komen in het resultaat. Zo kan een voorstel voor een 13e maand betekenen dat je eerst begint met het opbouwen van 1 procent per cao.

In de onderhandelingen wissel je argumenten uit en moet je de tegenpartij overtuigen. Uiteindelijk komt er een resultaat uit.

Helaas zijn we nog niet tot daadwerkelijke onderhandelingen toe gekomen. We gaan op 4 april 2024 weer verder.

Meepraten over jouw cao

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten. Wil je reageren of heb je een vraag? Op de cao-pagina van Bos en Natuur kun jij het hele cao-proces volgen en ook meepraten over de cao: Cao Bos en Natuur | CNV Vakmensen

Namens de onderhandelingsdelegatie Niels Minnaard (bestuurder FNV), Eddie Nijenhuis (kaderlid FNV) en Rob Timmerman (kaderlid CNV),

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M: +31 6 5160 2048
j.kraan@cnvvakmensen.nl

Laat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error