Cao overleg NAK is gestart

Donderdag 21 maart hebben we een start gemaakt met de onderhandelingen over een nieuwe cao voor jou. Je werkgever en wij hebben de inzet toegelicht en verdere proces afspraken gemaakt

Aftrap cao-overleg

We zijn het overleg begonnen met een inkijkje in de uitdagingen waarmee NAK de komende jaren te maken heeft. Aansluitend hebben we uitgebreid de voorstellenbrieven toegelicht. Namens CNV vakmensen heb ik aandacht  gevraagdn voor onder andere de beloning, diverse vergoedingen en de eindejaaruitkering. Daarnaast voor een aantal wezenlijk zaken als het rouwprotocol en vitaliteit. Het is immers belangrijk dat je gezond je werk kunt doen. Jullie werkgever heeft in zijn voorstellenbrief aandacht gevraagd voor arbeidsvoorwaarden voor de toekomst. Net als bij veel andere bedrijven en organisaties heeft NAK ermee te maken dat best een deel van de collega's met pensioen zullen gaan.  Ook in dat kader wil NAK een aantrekkelijke werkgever blijven. De voorstellenbrief van de werkgever tref je bijgaand aan, maar is ook (met wat extra toelichting) te lezen op jullie intranet.

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven, of op anderen, en je vraag stelllen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden. Ga naar de cao-pagina Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnvvakmensen.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld NAK in.

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook bij NAK.

Voor je collega die nog geen lid is hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden € 24 ,- voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar: www.cnvvakmensen.nl/werf-een-lid/

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je.

Tot snel.

Niels Rook
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 81 41 91 61
E: n.rook@cnvvakmensen.nl

Downloads