Cao-onderhandelingen Glastuinbouw uitgesteld

Werkgevers- en werknemersorganisaties in de Glastuinbouw hebben besloten de cao-onderhandelingen uit te stellen. Reden hiervoor is de verhoging van ongeveer 9,5% van het minimumloon per 1 januari 2024 en de gevolgen daarvan voor het cao-overleg. Het eerste cao-overleg staat nu gepland voor vrijdag 8 december.

Op 1 januari 2024 loopt de cao Glastuinbouw af. Dat betekent dat er opnieuw moet worden onderhandeld over een nieuwe cao. We zouden het overleg starten op 24 oktober. Uiteindelijk hebben we besloten dit niet te doen, omdat bekend werd dat per 1 januari 2024 het wettelijk minimumloon met 9,5% omhoog gaat. Dit nadat het minimumloon in 2023 al met ruim 13% was verhoogd. Dit heeft grote gevolgen voor het loongebouw (de onderkant wordt ingehaald door het minimumloon) en werkgevers geven aan dat met deze verhogingen een groot deel van hun budget voor loonsverhogingen op is, waardoor er in hun ogen weinig zou overblijven voor de vele collega’s die boven minimumloon verdienen. Je begrijp dat wij dat niet acceptabel vinden. Daarom hebben besloten het overleg op 24 oktober en nu ook het geplande overleg op 7 november niet te gebruiken voor onderhandelingen, maar om tijdens informeel overleg uit te zoeken wat de technische mogelijkheden zijn voor het oplossen van de problematiek van het loongebouw en in het verlengde daarvan de mogelijkheden om toch te komen tot een fatsoenlijke loonsverhoging voor alle medewerkers in de Glastuinbouw. Daarom beginnen we nu pas op 8 december, maar hopen door het voorwerk in informeel overleg wel een basis te leggen om dan tot een cao te komen. Na 8 december hoor je meer.

Volg de onderhandelingen op de voet

CNV Vakmensen stuurt regelmatig nieuwsbrieven naar haar leden over de stand van zaken in de onderhandelingen. Als je nog directer op de hoogte wilt worden gehouden, kun je ook lid worden van onze WhatsApp groep. Ook je collega’s die geen lid zijn, kunnen daar lid van worden. Als je je wilt aansluiten bij de WhatsApp groep kun je op je telefoon deze link gebruiken.

Verder kan iedereen, lid of geen lid, ook meepraten op de cao-pagina Glastuinbouw, vragen stellen of iets aan de orde brengen. Je hebt alleen een account nodig. Dit is ook voor je collega’s die (nog) geen lid zijn maar wel een mening hebben over de cao en willen meepraten. Meer informatie over de cao Glastuinbouw kun je vinden op de cao-pagina www.cnvvakmensen.nl/glastuinbouw .

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact opnemen met je CNV-onderhandelaar Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ).

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error