Cao Nak deel je ideeën!

Binnenkort starten de gesprekken met je werkgever over een nieuwe cao voor jou als medewerker van Nak. Het is nu tijd om je ideeën te delen.

Kennismaking nieuwe directie

In één van de afgelopen weken heb ik een kennismakingsgesprek gehad met jullie nieuwe directie. Bij dit gesprek was  ook de arbeidsvoorwaardencommissie van de OR aanwezig. In dit gesprek hebben we allereerst kennis gemaakt, gesproken over hoe het gaat met Nak, hoe de vooruitzichten zijn en hebben we procesfaspraken gemaakt om te komen tot een nieuwe cao. Afspraken zoals bijvoorbeeld wanneer we de voorstellenbrieven gaan uitwisselen en op welke dagen we gaan onderhandelen over een nieuwe cao. Maar nu is eerst het woord aan jou omdat het gaat over je eigen arbeidsvoorwaarden.

Deel je ideeën!

Goede arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk en dragen bij aan dat je je tevreden voelt over je werk. Dit natuurlijk naast de inhoud van je werk, hoe de cultuur binnen je organisatie is, of je je gezien voelt en of je werk gewaardeerd wordt. Ik ben heel benieuwd naar hoe jij aankijkt tegen de cao Nak, wat wil je graag verbeterd hebben, welke arbeidsvoorwaarde mis je en wil je nu eindelijk graag eens geregeld hebben. Kortom ik zit te wachten op jou waardevolle ideeën. 

De komende tijd kun je me mailen met al je ideeën en suggesties met betrekking tot je cao (doe dat via n.rook@cnvvakmensen.nl). Zo hoor ik graag je idee voor de hoogte van de van de loonsverhoging, maar natuurlijk ook over andere arbeidsvoorwaarden.

Vervolgens ga ik aan de slag met wat jij en de andere leden van CNV Vakmensen belangrijk vinden en dat leg ik naast het arbeidsvoorwaardenbeleid 2024 van het CNV. Op basis hiervan maak ik in afstemming met de arbeidsvoorwaradencommissie van de OR een voorstellenbrief waarmee we het gesprek met je werkgever aangaan.

Graag zet ik nog even de belangrijkste zaken vanuit het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV vakmensen op een rijtje:
  • goede loonsverhoging (tussen de 4% en de 8%)
  • fatsoenlijk flex
  • regie op je loopbaan
  • balans werk en privé

Data cao overleg

Je werkgever, de arbeidsvoorwaardencommissie en CNV vakmensen hebben de intentie uitgesproken om een de gesprekken af te ronden voordat de huidige cao afgelopen is en datw e aansluitend aan de huidige cao een nieuwe cao hebben voor de jou, als medewerker van Nak. We hebben daarom een aantal data afgesproken voor het cao overleg: 8 maart, 5 april en 8 april.

Cao online

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Hier kan je reageren op nieuwsbrieven, reageren op anderen of vragen stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail maar kun je hier altijd vinden.  Ga hier naar jouw cao-pagina

Ontvang je deze nieuwsbrief per post dan hebben wij geen mailadres van jou. Wil je in het vervolg de nieuwsbrieven ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas je gegevens aan. 

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook bij Nak. Voor je collega die nog geen lid is hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod;

Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden € 24 voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,- . Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier voor de actiesite

Samengevat:

Nog even de belangrijkste zaken uit deze nieuwsbrief op een rijtje:
  • Mail je ideeeën voor de nieuwe cao uiterlijk 26 februari naar mij
  • we praten op 5 maart, 5 en 8 april over een nieuwe cao bij Nak
  • vergroot de positie van CNV en maak je collega lid

En verder..

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je.

Tot snel!

Niels Rook
M: +31 6 81 41 91 61
n.rook@cnvvakmensen.nl