Cao Groenvoederdrogerijen - update na eerste gesprek

Afgelopen donderdag zijn we gestart met de cao-onderhandelingen voor een nieuwe cao voor jou. De werkgever kon in dit gesprek nog geen loonbod doen en komt daar het volgende overleg mee.

Aftrap cao-overleg

We zijn afgelopen donderdag het cao-overleg begonnen met een inkijkje in de uitdagingen waar de sector voor staat in de komende jaren. De sector kampt met krimp en in het afgelopen jaar sloot de groendvoederdrogerij in Opeinde. Ook kampt de sector met een stijging van de kostprijs als gevolg van hoge energieprijzen. 

Het cao-overleg zijn we gestart met een technisch overzicht van voorgestelde wijzigingen. Dit overzicht is gemaakt door Actor, het bureau dat de groene sector ondersteunt. In dit technisch overzicht staan een aantal zaken waarmee de cao moet worden aangepast en weer kloppend is met bijvoorbeeld wetgeving.

Aansluitend hebben we uitgebreid de voorstellenbrieven toegelicht. Namens CNV heb ik aandacht gevraagd voor onder andere de beloning, een goede regeling rondom ouder worden en volhoudbaar werken. Maar ook rondom een werknemers APK, een regeling waarbij mensen een loopbaanscan kunnen doen en weten waar ze staan op de arbeidsmarkt. Een ander belangrijk onderwerp waar we aandacht voor hebben gevraagd is de toekomst van deze cao en of het volhoudbaar is dat de sector een zelfstandige cao heeft. 

De werkgevers hebben kort gereageerd op de voorstellen, en hebben tijd nodig om integraal te kunnen reageren en daarom hebben ze nu nog geen concreet loonbod gedaan. Het volgende overleg verwachten ze een bod te kunnen doen. Het volgende overleg is op 16 juli aanstaande.

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten. Reageren op nieuwsbrieven, of op anderen, en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij ook per mail, maar kun je hier altijd vinden. Klik HIER om naar de cao-pagina te gaan.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar www.cnv.nl en ga vervolgens naar het kopje cao en tik in het zoekveld groenvoederdrogerijen in.

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is het maken van afspraken over werk en inkomen namens de leden. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. Dit is de kern van ons werk, ook binnen de groenvoederdrogerijen.

Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod.
Tijdelijk betalen nieuwe leden voor de eerste 6 maanden € 24 ,- voor het lidmaatschap. Als jij als lid een nieuw lid aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hierOntvang je deze nieuwsbrief per post, ga dan naar: www.cnv.nl/werf-een-lid/ 

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over het cao-proces en over de voortgang. Mocht jij op dit moment vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met mij op. Ik kom graag in contact met je.

Tot snel!

Niels Rook
Bestuurder CNV
M: 06 81 41 91 61
E:  n.rook@cnv.nl