Cao GGI: eerste onderhandeldag achter de rug

Afgelopen dinsdag hebben we onze voorstellenbrief toegelicht samen met de andere bonden. Cumela heeft ook haar voorstellenbrief toegelicht. Op 14 november vindt tweede onderhandeldag plaats.

Bespreken voorstellenbrieven

De cao-onderhandelingen zijn gestart. We zijn begonnen door een toelichting te geven op onze voorstellenbrief; dit hebben de andere bonden ook gedaan. Daarna was het de beurt aan Cumela om haar voorstellenbrief toe te lichten. Over en weer hebben we elkaar vragen gesteld over de voorstellenbrieven om goed duidelijk te krijgen wat iedereen met haar voorstellen bedoelde. Hierdoor is een goed beeld ontstaan bij alle partijen en dit heeft geleid tot wederzijds begrip.

Zowel Cumela als de bonden hebben huiswerk mee gekregen in de voorbereiding op de tweede onderhandeldag. Op 14 november spreken we elkaar weer.


Koopkracht blijft belangrijk

De afgelopen twee jaar hebben we te maken gehad met heel hoge inflaties en jij als werknemer merkt dan echt dat je minder kunt kopen dan dat je eerder kon. Als CNV Vakmensen merken we dat mensen steeds slechter kunnen rondkomen en zich steeds meer zorgen maken over hun inkomsten.

In de enquête hebben jullie duidelijk gemaakt dat de huidige inflatie ervoor gezorgd heeft dat jullie steeds slechter rond kunnen komen en hebben jullie je zorgen geuit over de achterblijvende loonontwikkeling binnen de cao GGI.  Jullie hebben in de enquête duidelijk gemaakt dat loonstijging en daarmee een stuk reparatie van de koopkracht het belangrijkste item is. Ook na het eerste overleg blijft dit voor CNV vakmensen het belangrijkste onderwerp.

Praat mee via de speciale CNV-appgroep

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je stem laat horen, hebben we vanuit CNV Vakmensen een speciale appgroep ontwikkeld. In deze appgroep gaan we met elkaar in gesprek over wat jij belangrijk vindt in de sector en delen we nieuwtjes en wetenswaardigheden over de cao. Via de bijgaande link kun je zonder al te veel moeite binnenkomen:

https://chat.whatsapp.com/Bfbc9okLsPD42Vrc1adksA.  

Nodig van harte je collega uit voor deze groep en ga in gesprek met vakgenoten. 

Online cao

Op de cao-pagina kun je het hele traject op de voet volgen en ook actief meepraten, reageren op nieuwsbrieven en/of op anderen en je vraag stellen. Het laatste nieuws over de onderhandelingen ontvang jij natuurlijk ook per mail maar kun je hier altijd vinden.

Ga naar de cao-pagina.

Betrek je collega

Als vakbond kunnen we geen boodschappen voor je doen, je auto voltanken of je energierekening betalen. We kunnen wél een goede cao voor je afsluiten. De belangrijkste taak van vakbonden is namens jou afspraken te maken over werk en inkomen. Maar die goede cao komt er niet zomaar. Zonder leden is het moeilijk om goede afspraken te maken. Met elk nieuw CNV-lid worden we sterker en zijn we meer representatief bij je werkgever. 

Voor je collega die nog geen lid is, hebben we daarom een aantrekkelijk aanbod. Nieuwe leden betalen de eerste 6 maanden € 20,23 voor het lidmaatschap. Als jij dit nieuwe lid bij ons aanbrengt, krijg jij van ons een cadeaubon van € 20,-. Voor meer informatie over onze campagne en hoe je je collega kunt inschrijven als lid klik hier.

En verder...

De komende tijd zal ik je vaker bijpraten over de sector, de cao en over de voortgang. Als je nu al vragen of opmerkingen hebt neem dan gerust contant met mij op. Ik kom graag in contact met je. 
Onze leden zonder e-mailadres ontvangen deze nieuwsbrief nu nog per post. Geef je emailadres aan ons door, zodat je in het vervolg ook digitaal kunt meelezen. Je kunt dit doen door telefonisch contact op te nemen met CNV Info (030 - 751 1007) of natuurlijk door een e-mail te sturen naar info@cnvvakmensen.nl.

Niels Rook
bestuurder CNV vakmensen
M 06 8141 9161
E n.rook@cnvvakmensen.nlLaat hier je reactie of opmerking achter voor de onderhandelaar:

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error