Reparatie WW Tuinzaadbedrijven voortgezet

De reparatie van de bezuinigingen op de WW (PAWW) wordt voor de Tuinzaadbedrijven vanaf 1 oktober 2022 voor een nieuwe periode van 5 jaar voortgezet. Een duidelijke meerderheid van de werknemers stemde bij een raadpleging voor deze verlenging.

Door de vakorganisaties FNV, CNV Vakmensen en De Unie is in samenwerking met Plantum aan werknemers gevraagd of zij de Cao PAWW willen voortzetten. Deze Cao werd in 2019 afgesloten vanwege een wetswijziging waardoor de opbouw van WW-rechten langzamer plaatsvindt en de duur van WW- en WGA-uitkering korter werd. De cao PAWW geeft recht op de WW- en WGA-rechten zoals die golden voor de wetswijziging.

Omdat de premie voor deze regeling door werknemers wordt betaald hebben cao partijen er voor gekozen om werknemers te raadplegen of er voldoende draagvlak is voor de regeling. De uitkomsten daarvan bleken positief. In de Tuinzaadbedrijven was 79% van de werknemers die reageerden positief over voortzetting van de cao.

De uitkomsten van deze raadpleging zijn zodanig dat de cao-partijen hebben besloten de Cao PAWW per 1 oktober voor een periode van 5 jaar te verlengen.

Premie
Voor 2022 is door SPAWW, de organisatie die PAWW-regeling uitvoert een premie vastgesteld van 0,2% over het loon van de werknemer. De werkgever houdt het bedrag van deze premie in op het salaris van de werknemer en betaald het aan SPAWW. Voor 2023 zal de hoogte van de premie door SPAWW later dit jaar worden vastgesteld.

Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl of op Twitter en Instagram via #CNVGroen .

Downloads