Onderhandelingsresultaat Cao Koppert

Op woensdag 28 oktober hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV overleg gehad met de directie van Koppert. Na stevige onderhandelingen zijn de partijen gekomen tot een onderhandelingsresultaat dat wij neutraal aan onze leden willen voorleggen. Lees hieronder verder welke afspraken wij hebben gemaakt.

Afspraken
Looptijd
De nieuwe cao loopt van 1 november 2020 tot 1 november 2021

Loon

  • De lonen worden structureel verhoogd met 1,5% per 1 november 2020 (inclusief verhoging van de salarisschalen);
  • Een winstdelingsregeling van € 250,- netto, voor de functiegroepen 1 t/m 11, ongeacht de huidige EBITDA-ondergrens van 16%. Indien blijkt dat de EBITDA 17% bedraagt, wordt de resterende EBITDA procentueel uitgekeerd conform de huidige regeling;
  • Een B&O verhoging van gemiddeld 1,4% voor de functiegroepen 1 t/m 11 op basis van een nieuw - gehalveerde - B&O matrix.
Pensioen
Een onderzoek zal gestart worden naar de mogelijkheden voor een - zowel voor werknemer als werkgever - betere pensioenregeling in de markt.

RVU-regeling
Er zal onderzoek worden gedaan naar de impact en doelgroep van de RVU-regeling en de combinatie met de huidige 80-90-90 regeling.

Duurzame inzetbaarheid
Er zullen in samenwerking met bonden nadere afspraken gemaakt worden over duurzame inzetbaarheid, specifiek voor de functiegroepen 1 t/m 11 waarbij een budget is vrijgemaakt van 0,3%.

Job-house
Er is een projectgroep opgericht om te komen tot een vereenvoudiging van het aantal functies en het ontwikkelen van functie-families. Dit project zal in samenwerking met beide bonden worden opgepakt.


Stemmen
Onder normale omstandigheden organiseer ik graag een ledenvergadering waarin ik jullie vraag je stem uit te brengen over het onderhandelingsresultaat. In verband met de coronacrisis kan dit echter niet en wil ik jullie vragen schriftelijk te stemmen. Vul het bijgesloten stemformulier in en stuur deze vóór 10 november weer naar mij op!


Downloads