Al het nieuws

Leden stemmen in met tweede loonsverhoging Hoveniers

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met de tweede loonsverhoging van 1% in de lopende cao voor Hoveniers. Daarmee hebben hoveniers 2% loonsverhoging in de cao die een jaar loopt tot 30 juni 2021.

Op 10 februari is een onderhandelingsresultaat bereikt over de tweede loonsverhoging in de cao hoveniers van 1% per 1 maart 2021. Deze komt in de lopende cao bovenop de al afgesproken 1% per 1 november 2020. Dit onderhandelingsresultaat is aan de leden voorgelegd en een ruime meerderheid van 91% van de stemmen is akkoord gegaan met het onderhandelingsresultaat. Wel is daarbij zowel door voor- als tegenstemmers aangegeven dat ze de totale loonsverhoging van 2% mager vinden, als ze dit afzetten tegen de positieve omzetontwikkelingen bij hun bedrijven, de stijgende kosten voor levensonderhoud en de verhoging van de pensioenpremie. Ondanks dat is de cao tot stand gekomen.

Check je loonstrook!
De loonsverhoging van 2 maal 1% is wellicht beperkt, maar helpt toch. Check in ieder geval je loonstrook van november 2020 of je de loonsverhoging van 1% per 1 november 2020 hebt ontvangen en houd ook in de gaten of je de loonsverhoging per 1 maart 2021 krijgt. Het kan zijn dat die pas in april met terugwerkende kracht wordt uitbetaald, aangezien de definitieve totstandkoming van deze afspraak erg dicht zit op de uitbetaling in maart en het dus zo kan zijn dat dat pas in april wordt uitgevoerd. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over die loonstrook, dus kun je ons natuurlijk altijd bellen via CNV Info op 035-7511007 of contact opnemen via onderstaande gegevens.

Voorbereidingen nieuwe cao-onderhandelingen
Wij gaan alweer aan de slag met de nieuwe cao-onderhandelingen die dit voorjaar gaan beginnen voor een cao vanaf 1 juli 2021. Daarbij kunnen we best wat hulp gebruiken. We hebben momenteel een cao-commissie van 5 mensen die meedenken en meepraten over die cao. Een van deze mensen, Peter van der Beek, gaat afscheid nemen omdat hij met pensioen is. Wij willen Peter via deze weg hartelijk bedanken voor zijn inzet en inspanningen voor CNV Vakmensen en voor de Hoveniersbranche. We zoeken dus vervanging voor Peter en uitbreiding van de cao-commissie. Als het je leuk lijkt om mee te denken en mee te praten over je cao of daar vragen over hebt, vraag ik je dat bij ons aan te geven. Dan kunnen we samen weer aan de slag gaan voor een volgende goede cao.

Vragen of opmerkingen?
Mocht je naar aanleiding van het voorgaande nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (06-20354990) of per e-mail:  j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/hoveniers