Hoe kan jij vitaal en gezond blijven werken in de Hovenierssector?

CNV Vakmensen maakt afspraken over arbeidsvoorwaarden in de cao Hoveniers, maar komt daarnaast ook op voor andere belangen van Hoveniers. Belangrijk daarbij is dat Hoveniers gezond en vitaal hun werk kunnen blijven doen en gezond hun pensioen kunnen halen. Daarom is CNV Vakmensen samen met de andere sociale partners de campagne #vitalehoveniers gestart. Maar wat kunnen hoveniers met deze campagne?

De campagne #vitalehoveniers is erop gericht dat Hoveniers gezond hun werk kunnen doen en hun pensioen kunnen halen. In het kader van deze campagne kunnen werknemers gratis deelnemen aan verschillende activiteiten of gebruik maken van verschillende regelingen.

Ik blijf vitaal

Om als hovenier vitaal en gezond je werk te kunnen blijven doen, is er het volgende aanbod:

  • Individueel adviesgesprek over je financiële situatie en je pensioen;
  • Individueel oriënterend adviesgesprek hoe je blijvend gezond je werk kan blijven doen (duurzame inzetbaarheid);
  • Een workshop over hoe je zelf regie kan houden op je loopbaan, je ontwikkeling en hoe je mentaal gezond kan blijven (vitalehoveniers.nl/workshop-eigen-regie-baas-in-eigen-loopbaan/ ).

Ik blijf leren

De meeste hoveniers hebben niet de beste ervaringen met school. Toch blijft het van belang om tijdens je loopbaan dingen te blijven leren. Dat hoeft natuurlijk niet op een schoolse manier, maar zo blijf je voorbereid op veranderingen bij je werkgevers of in je eigen situatie. Hiervoor bieden we het volgende aan:

  • Brancheopleiding tot assistent hovenier, instromend hovenier of aankomend projectleider;
  • €1.500 voor scholing op eigen initiatief binnen of buiten de hoveniersbranche;
  • Training Krachtige Leermeester over hoe je vakmannen- en vrouwen kunt begeleiden;
  • Training Sterk-In-Je-Werk;
  • Leiderschapsprogramma: Praktisch Leidinggeven en Operationeel Leidinggeven.

Eerder stoppen

Een deel van de Hoveniers is het verleden toch te zwaar belast of heeft problemen gezond het pensioen te halen. Daarvoor hebben we 2 regelingen:

  • De Seniorenregeling: vanaf je 60e jaar kun je 1 dag per week minder gaan werken (80%) tegen 90% van het loon;
  • De Regeling Vervroegd Uittreden (RVU): tot 1 oktober 2024 kunnen medewerkers die minimaal 10 jaar in de Hoveniersbranche werken, waarvan minimaal 5 jaar op een uitvoerende functie maximaal 3 jaar eerder stoppen met werken met een uitkering ter hoogte van de netto AOW-uitkering.

Als je het gevoel hebt dat hier wat voor je bij zit of ben je gewoon benieuwd en wil je er meer over lezen, dan adviseren we je naar www.vitalehoveniers.nl te gaan en te kijken bij "Aanbod". Daar kun je alle informatie vinden. Al deze regelingen zijn mede mogelijk gemaakt door subsidies van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Colland Arbeidsmarkt.

Kom je er niet uit of heb je nog vragen of opmerkingen, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl .

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error