Al het nieuws

Stand van zaken Horticoop

Op 4 september heeft een gezamenlijke ledenvergadering plaatsgevonden van CNV Vakmensen en FNV. We hebben daar de stand van zaken met betrekking tot de onderhandelingen voor de cao met elkaar gedeeld.

De werkgever heeft tijdens de onderhandelingen een bod neergelegd bij de bonden.
Dit bod is besproken op 4 september met de aanwezige leden.

Het maximale dat de werkgever biedt is als volgt:

  • De werkgroep duurzame inzetbaarheid zal medio december starten
  • Consignatie wordt betaald vanaf het moment dat iemand 15 minuten of langer telefonisch aan het werk is
  • Loonbod: van 1 juli 2019 tot 1 januari 2020 0% (je leest het goed: nul procent!) Van 1 januari 2020 tot 1 januari 2021 2,5%

Hiermee is het loonbod feitelijk 2,5% over een periode van anderhalf jaar! En dat betekent omgerekend over 1 jaar 1,6%.
Het mag duidelijk zijn dat wij nooit akkoord kunnen gaan met een fooi voor de werknemers in deze periode van economische voorspoed. Dit loonbod duikt flink onder de gemiddelde loonstijging in Nederland en is onacceptabel. De gemiddelde loonstijging is op dit moment namelijk ruim 3%. Wij hebben dan ook onze looneis van 3,5% van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020 herhaald.

Met het loonbod wil Horticoop de mensen “belonen” voor hun inzet tijdens een periode waarin outsourcing heeft gezorgd voor nog meer werk op de schouders van jullie.
De aanwezige leden waren hierover niet te spreken en blijven ook zeggen dat de communicatie tussen directie en personeel onvoldoende is.

De hamvraag is: waarom?
Van de werkgever hebben wij in de onderhandelingen geen enkele verklaring gekregen! Het bod van de werkgever werd niet toegelicht. Wij kregen geen onderbouwing te zien of te horen. Geen info over de huidige gang van zaken en ook geen inzicht in de toekomst. Dat verbaast ons zeer, wij zijn gewend van de directie van Horticoop dat argumentatie gegeven wordt.
Kennelijk is er iets aan de hand. Waarom wil de werkgever nu ineens naar een looptijd van anderhalf jaar voor de cao? Waarom wordt geen enkele verklaring gegeven voor een loonbod, dat het woord fooi nog niet eens verdiend? Waarom gaan er veel geruchten rond binnen het bedrijf, maar komt geen concrete informatie?

Vragen die openstaan en waarvoor wij bij de directie om opheldering gaan vragen.
Kennelijk heeft jullie directie niet in de gaten dat er een hoop onrust is. Dit wordt alleen maar erger als tijdens de cao- onderhandelingen een uiterst mager loonbod wordt gegeven!

Het lijkt ons goed jullie hierover te informeren. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Soraya Faez, bestuurder CNV Vakmensen
Klazina Tulner, bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 22 48 62 74
E: k.tulner@cnvvakmensen.nl