Al het nieuws

Corona veiligheidsafspraken Land- en Tuinbouw

CNV Vakmensen heeft afspraken gemaakt met werkgeversorganisaties in de Land- en Tuinbouw over het veilig kunnen werken, wonen en reizen in tijden van corona. De afspraken zijn vorige week gepresenteerd. Als de afspraken in de praktijk worden toegepast blijft een veilige werkplek bestaan.

Sinds het binnenvallen van corona heeft CNV Vakmensen meerdere keren per week overleg met vertegenwoordigers van de Land- en Tuinbouwondernemers, waaronder LTO. We zijn daarbij ondersteund door Stigas (www.stigas.nl ). Tijdens een van deze overleggen heeft CNV Vakmensen voorgesteld tot afspraken te komen over het werken, wonen en reizen in tijden van corona en duidelijkheid te geven over vragen rond arbeidsvoorwaarden in het kader van corona. De afgelopen weken is dit verder uitgewerkt en afgelopen donderdag zijn deze afspraken gepresenteerd en toegestuurd aan de regering. Met de toepassing van deze afspraken kan onder andere een veilige werkplek voor ondernemers en werknemers in tijden van corona worden gehandhaafd. De afspraken (protocol) tref je samen met de knelpuntenanalyse speciaal voor jouw sector hier aan:
www.cnvvakmensen.nl/caos/land-en-tuinbouw

Ook tref je hier veel gestelde vragen over arbeidsvoorwaarden rond corona aan. Kijk daarnaast altijd wel in je eigen cao en arbeidsovereenkomst of er over het onderwerp van je vragen specifieke afspraken zijn gemaakt. Als je ondanks dat nog vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met CNV Info op 030-7511007.

Webinar groene sector
Afgelopen donderdag hebben we een geslaagde eerste editie gehad van een corona webinar gericht op de groene sector. Tijdens dit webinar hebben we een aantal veel gestelde vragen behandeld en hebben we ingezoomd op veilig werken, reizen en wonen in de groene sector. Tevens zijn door leden vragen gesteld, die tijdens het webinar zijn beantwoord. Een audioweergave van dit webinar is te beluisteren via
www.cnvvakmensen.nl/caos/land-en-tuinbouw/nieuws/beluister-opname-webinar-groene-sector

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen en/of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met CNV-bestuurder voor de Land- en Tuinbouw Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over de CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl .