De cao Groen Grond en Infrastructuur is rond

Voor alle werknemers werkzaam in de Groen Grond en Infrastructuur is per 1 januari 2022 de cao definitief rond. Een meerderheid van de leden van CNV Vakmensen heeft ingestemd met het onderhandelingsresultaat.

De kleine lettertjes

In de bijlage zetten we het akkoord nog een keer op een rij .Samen met de werkgevers hebben we “de puntjes op de i gezet”. Belangrijk verschil is dat we hebben vastgesteld dat de bedragen van de vergoedingen onjuist zijn berekend. CNV Vakmensen heeft afgesproken dat de vergoedingen per 1 januari 2023 zullen stijgen met 6 procent. Hierdoor worden de bedragen voor bereikbaarheid €13,60, werkkleding €3,90 en huisvesting €7,25.

Hoe nu verder?

Zodra we ook alle teksten in het cao boekje hebben doorgenomen zal deze begin 2022 worden gedrukt en digitaal beschikbaar komen.

Op korte termijn, per 1 januari 2022, stijgt jouw salaris met 2%. Per diezelfde datum komt er een uitbreiding van de seniorenregeling waardoor een driedaagse werkweek tot de mogelijkheid gaat behoren.

We gaan volgend jaar aan de slag met een project dat gericht is op geldzorg; dit wordt in een proef uitgewerkt om te ervaren welke behoefte bij werknemers bestaat bij geldzorg. CNV Vakmensen heeft veel ervaring op dit gebied waardoor wij erg positief zijn om de proef in te stellen.

Ook zullen we kritisch de zaken in Den Haag volgen op het gebied van het “klimaat”; als de veestapel verder moet inkrimpen gaan we samen met de werkgevers aan de slag om te bespreken wat dit voor gevolgen heeft voor de werkgelegenheid Als dit nodig is zullen we ook afspraken maken over de gevolgen voor jou als werknemer in deze sector.

Wil je meedoen?

Als vakbond proberen we goed te luisteren naar wat onze leden willen; uiteindelijk hebben zij stemrecht. Wil je in de toekomst meepraten en keuzes maken met collega’s in het vak? Neem dan eens contact met me op, dan leg ik je uit hoe wij samenwerken.

Reageren?

Op de cao pagina kun je alles nog eens op je gemak nalezen en ook reageren of je vraag stellen. 

Goede Kerstdagen gewenst en bovenal een voorspoedig 2022 namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen.

Bennie Wassink, kaderlid
Peter de Jong, bestuurder CNV Vakmensen
E: p.dejong@cnvvakmensen.nl
M 0651601967

 

Downloads