Cao Groen, Grond en Infra nu ook digitaal

De cao GG&I is er nu ook in digitale vorm. Lekker handig om het op je mobiel te hebben en hierin te zoeken. De cao loopt tot 31 december 2023. Moeten we alweer opstarten? En wie gaat meehelpen om de cao vorm te geven?

Cao digitaal

De cao Groen, Grond en Infra is er ook in digitale vorm. Dat was ie al, zul je misschien denken, maar de nieuwste was er alleen in Pdf-vorm zonder een handige opmaak. Dat is nu veranderd. De nieuwste cao is in handige vorm gegoten zodat je die makkelijk kunt lezen op de mobiel, maar ook heel gemakkelijk kunt zoeken door op de links in de inhoudsopgave te klikken en direct naar het juiste onderwerp te gaan. Via de drie streepjes rechtsboven keer je gelijk weer terug naar het inhoudsmenu. Een musthave op je phone en als download bij deze nieuwsbrief.

Cao en tussentijdse wijzigingen 

Ook als de cao is afgesloten kunnen tussentijds nog wijzigingen worden aangebracht. We zitten niet stil en als er in de juridische of politieke wereld iets veranderd, kan dat effect hebbenop de cao. Daarom worden er soms tussentijds wijzigingen doorgevoerd. In de bijlage (te downloaden) tref je in het kort de wijzigingen aan en wat ze betekenen. Zo bijvoorbeeld over het OBF en het effect op de Overbruggingscontracten per 1 jan. 2023. 

Cao loopt tot 31 december 2023

Ja het gaat snel. Je hebt amper de mooie digitale versie en de cao is al bijna weer verlopen. Lekker dan. Dus voorbereiden om een nieuwe te krijgen voordat de oude afloopt. Dat is wel het mooiste. Dat gaat niet vanzelf. En daar is hulp bij nodig. Wat is belangrijk en wat niet. Wat werkt wel en wat niet. Wat is praktisch etc etc Bedenk dat maar eens voor jezelf, voor jouw collega’s en niet te vergeten, voor de hele sector. Waar willen we op inzetten en waar moeten we op inzetten. En daar is hulp bij nodig. Daar ben jij bij nodig!

Wie helpt mee de cao GG&I vorm te geven?

De cao-commissie bestaat uit mannen; er zijn helaas nog geen vrouwen hierin die zich inzetten voor de sector, voor de werknemers in deze sector en voor de cao voor deze mooie sector. Voor de arbeidsvoorwaarden voor alle werknemers, dus ook voor die van jou! Nu is het zo dat sommige mensen dit al best lang deden en inmiddels niet meer in de sector werkzaam zijn. Dit betekent dat de cao-commissie aanvullingen hard nodig heeft. Dus: ben jij praktisch van aard, hou je met hart en ziel van deze sector, heb je inzicht in wat er hierin gebeurt? Ben je bereid je hard te maken voor jouw arbeidsvoorwaarden én van die van de rest van de sector? Reageer dan op deze oproep. In hoofdstuk 11 (blz. 95) van de cao staat iets over de rechten van de vakbondscontactpersoon.

Whatsapp Groepsapp Cao GGI

Een Groepsapp is een erg handig middel om snel hoogtepunten of andere interessante weetjes te delen over de cao. Geen oeverloos geneuzel maar korte updates op je smartphone van bijvoorbeeld het onderhandelingsproces, en vragen over sectorspecifieke onderwerpen die jij wel weet en ik (nog) niet. Ben mij geïnteresseerd en wil je daaraan meewerken? Reageer op deze mail en geef je mobiele nummer door. Van een heel aantal leden hebben we het mobiele nummer, maar die mag ik zonder toestemming appen. Dit kan niet volgens de wet. Als jij toestemming geeft door te op deze oproep te reageren, dan mag het wel. Laat mij dit per e-mail weten: j.bosma@cnvvakmensen.nl

Cao-pagina

Neem ook eens een kijkje op de cao-pagina GG&I. Ook hier kun je een reactie achterlaten of een vraag stellen. Klik hier om direct naar de cao-pagina te gaan. Ontvang je deze nieuwsbrief via de post, dan vind je de cao-pagina door te gaan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en onder de G. te kiezen voor Groen, Grond en Infrastructuur.

Jaap Bosma, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2030 / j.bosma@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error