Geen Kerstakkoord Glastuinbouw, misschien Nieuwjaarsakkoord

Werkgeversorganisaties in de Glastuinbouw en werknemersorganisaties, waaronder CNV Vakmensen, hebben opnieuw gesproken over een nieuwe cao Glastuinbouw. Ze zijn elkaar genaderd, maar er liggen nog een paar belangrijke onderwerpen op tafel waar ze niet uit kwamen. Er is dus helaas nog geen akkoord.

Donderdag 23 december is er weer overleg geweest over een nieuwe cao Glastuinbouw. We koersten op een Kerstakkoord, maar dat is helaas niet gelukt. Met name op de loonsverhoging en de verzekering van het derde WW-jaar (PAWW) zijn we er nog niet uit gekomen. Maar we hebben de moed nog niet opgegeven en hopen in januari alsnog tot een nieuwe cao te komen die iedereen verdient in de Glastuinbouw. Op maandag 10 januari praten we hierover verder. Hopelijk komen we tot een Nieuwjaarsakkoord.

Sluit je aan bij de WhatsApp-groep
CNV Vakmensen is rond deze onderhandelingen een WhatsApp-groep “CNV cao Glastuinbouw” gestart waar we je van wat dichterbij op de hoogte houden van de onderhandelingen en regelmatig een vraag stellen over de onderhandelingen, zodat je daar direct invloed op kan hebben. Je kunt je bij deze app-groep aansluiten door op je telefoon te klikken op deze link of met je telefoon de QR-code te scannen uit de bijlage. Jullie betrokkenheid is van groot belang om te komen tot een goede cao.

Mooie feestdagen!
Mede namens kaderlid Rick van Rijn en mijn collega’s van CNV Vakmensen wensen we jullie ondanks alle beperkingen mooie feestdagen toe en een goed en gezond 2022! We hopen het jaar goed te beginnen met een akkoord over een nieuwe cao.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met je CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl ). Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl/glastuinbouw of op Instagram op CNVGroen.

Downloads