Leden stemmen in met eenjarige cao Eurofins Agro

De leden van CNV Vakmensen hebben in ruime meerderheid ingestemd met een jaar verlening van de huidige cao bij Eurofins Agro in Wageningen. Het loon gaat met 3 procent omhoog, de cao blijft inhoudelijk verder ongewijzigd, en er volgt overleg over tekstaanpassingen in de cao.
De stemming onder de leden van CNV Vakmensen was helder: de leden zijn voor een verlenging van de huidige collectieve arbeidsovereenkomst (cao) bij Eurofins Agro tot 1 april 2020. Omdat er wisselingen plaatsvinden in het management van het bedrijf, wil Eurofins Agro rust in de arbeidsvoorwaarden.

Daarom is afgesproken de cao-lonen per 1 april dit jaar met 3 procent te verhogen en de cao met een jaar te verlengen. De overige afspraken in de cao blijven intact. Wel zullen we komend jaar de tekst van de cao tegen het licht houden, omdat deze op sommige punten niet meer up-to-date is. Het gaat hier nadrukkelijk niet om inhoudelijke wijzigingen.

Dank allemaal voor jullie stem. Zijn er vragen, bel of mail. Tot slot: ik ben nog op zoek naar Eurofins-medewerkers die lid zijn van CNV Vakmensen en die mijn contactpersoon kunnen zijn namens de leden. Wat betekent dat? Dat we elkaar af en toe spreken en volgend jaar voorstellen voor de nieuwe cao voorbereiden. Ben je of ken je iemand die dat zou kunnen, laat het me weten.

Vriendelijke groet en goede Paasdagen, Erik Honkoop

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen