Cao Dierhouderij

Looptijd: -

Onder de dierhouderij vallen bedrijven die productiegericht werken met levende dieren. Dit zijn onder andere pluimveehouderijen, melkveehouderijen, varkenshouderijen en pelsdierhouderijen. Voor werknemers in deze sector is de cao Dierhouderij. In de cao staan afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken. De stalhouderij en/of werkgevers die paarden houden voor recreatieve of sportieve doeleinden vallen niet onder de cao Dierhouderij.

Afrikaanse Varkenspest in Europa

Al sinds 2014 is er Afrikaanse Varkenspest in Centraal- en Oost-Europa. Afrikaanse varkenspest is een uiterst besmettelijke en dodelijke virusziekte voor varkens. Voor de mens is de ziekte ongevaarlijk.

Onder andere is in de Baltische staten, Polen, Tsjechië en Roemenië is de Afrikaanse Varkenspest aangetroffen. Het betreft gevallen bij wilde zwijnen maar ook bedrijven met varkens zijn getroffen. De verspreiding van de Afrikaanse Varkenspest gebeurt door besmette dieren, vrachtauto's en personenauto's en mensen die in contact zijn geweest met het virus. Verder kan het virus worden verspreid via eten en drinken, vooral vlees en vleeswaren.

Het is van belang om heel alert te zijn op hygiëne op en rond varkensbedrijven, maar ook door geen eten en drinken mee te nemen vanuit Centraal- en Oost-Europa. Vooral geen vleeswaren. Het virus kan hier ongemerkt inzitten.

CNV Vakmensen deelt dit bericht omdat ook werknemers (indirect) de dupe kunnen worden van een eventuele uitbraak van de Afrikaanse Varkenspest op het bedrijf van hun werkgever. Voorzichtigheid is dus geboden.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Erik Honkoop
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV Vakmensen

Als lid van CNV Vakmensen maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte