Cao Dierhouderij

Looptijd: -

De sector dierhouderij omvat bedrijven die zich bezighouden met productiegericht werk met levende dieren, zoals pluimveehouderijen, melkveehouderijen, varkenshouderijen en pelsdierhouderijen. De cao Dierhouderij bevat afspraken over salaris, werktijden, arbeidsomstandigheden, vakantie, pensioen en veilig en gezond werken voor werknemers in deze sector. Houd er rekening mee dat de stalhouderij en werkgevers die paarden houden voor recreatieve of sportieve doeleinden niet onder de cao Dierhouderij vallen.

Afrikaanse Varkenspest in Europa

Al sinds 2014 is er Afrikaanse Varkenspest in Centraal- en Oost-Europa. Afrikaanse varkenspest is een uiterst besmettelijke en dodelijke virusziekte voor varkens. Voor de mens is de ziekte ongevaarlijk.

Onder andere is in de Baltische staten, Polen, Tsjechië en Roemenië is de Afrikaanse Varkenspest aangetroffen. Het betreft gevallen bij wilde zwijnen maar ook bedrijven met varkens zijn getroffen. De verspreiding van de Afrikaanse Varkenspest gebeurt door besmette dieren, vrachtauto's en personenauto's en mensen die in contact zijn geweest met het virus. Verder kan het virus worden verspreid via eten en drinken, vooral vlees en vleeswaren.

Het is van belang om heel alert te zijn op hygiëne op en rond varkensbedrijven, maar ook door geen eten en drinken mee te nemen vanuit Centraal- en Oost-Europa. Vooral geen vleeswaren. Het virus kan hier ongemerkt inzitten.

CNV Vakmensen deelt dit bericht omdat ook werknemers (indirect) de dupe kunnen worden van een eventuele uitbraak van de Afrikaanse Varkenspest op het bedrijf van hun werkgever. Voorzichtigheid is dus geboden.

Veelgestelde vragen

Contactpersoon

Erik Honkoop
Onderhandelaar

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error

Word lid van CNV

Als lid van CNV maak je deel uit van een beweging die zich inzet voor goede werk- en salarisafspraken. Die in Den Haag opkomt voor jouw belangen. Een vereniging met experts bij wie je altijd en onbeperkt terecht kunt met al je vragen over werk en inkomen. En die voor elke levensfase een passende dienstverlening voor jou heeft.

  • Deskundig advies
  • Rechtshulp voor werk en privé
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte