Wat wordt de inzet voor de nieuwe cao CRV 2022

Zo kort na de zomer van 2021 kijken we al vooruit naar jouw arbeidsvoorwaarden bij CRV. Het is een zeer hectische tijd geweest voor CRV, met veel wisselingen in het management, corona en natuurlijk de discussie in de maatschappij/politiek over de veestapel.

Kadergroep
Dit alles heeft uiteindelijk zijn weerslag op de bedrijfsvoering van CRV. Eind augustus 2021 is de bondsbrede kadergroep binnen CRV (De Unie, FNV en CNV Vakmensen) bijeen geweest om over de cao-inzet te praten. Besloten is om alle leden van deze vakbonden te vragen wat zij graag in de cao-voorstellen opgenomen willen zien. De kadergroep heeft een aantal punten alvast opgesteld zoals een éénjarige looptijd voor de cao waarbij geldt dat er ook goede afspraken gemaakt kunnen worden zodat een langere looptijd bespreekbaar is.

Bijgaand ontvang je een overzicht met punten als inzet voor de komende cao-gesprekken voor de nieuwe cao vanaf 2022. We vragen je deze goed door te nemen. Mocht je nog belangrijke zaken willen aandragen voor de nieuwe cao, dan kun je mij hierover mailen: p.deridder@cnvvakmensen.nl  In de bijlage staan o.a. al de volgende onderwerpen al opgenomen: Inkomensverbetering, Zwaar-werkregeling en pensioen, Individueel ontwikkel Budget (DI-Budget), Werktijden en Rouwverlof, zie voor dit laatste onderwerp ook onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/themas/rouw-op-het-werk .

Onderhandelingsdata
Er zijn voorlopig 2 data afgesproken: op 14 oktober en 16 november 2021 onderhandelen wij over een nieuwe cao. Hopelijk ligt er vóór het verstrijken van de huidige cao een nieuw en goed cao-akkoord.

CRV-brede kadergroep zoekt versterking (voor beide cao’s)
Vanuit de kaderleden die actief zijn binnen de brede kadergroep CRV, is er een oproep tot meer kaderleden die willen meedenken, meepraten over de arbeidsvoorwaarden van CRV medewerkers. Er zijn 3 vakbonden actief binnen CRV: De Unie, FNV en CNV Vakmensen. Het gaat om ongeveer 3 bijeenkomsten op jaarbasis, onder werktijd, en de verletkosten worden door de werkgever CRV betaald.
Voor de kaderleden van CNV Vakmensen worden de overige onkosten zoals reiskosten, vergoed. Ben je geïnteresseerd, en wil je je aanmelden om een keer mee te draaien, meldt mij dit dan via e-mail: p.deridder@cnvvakmensen.nl. Ook kun je voor meer informatie bellen met ondergetekende. Op 29 september is een volgende brede kadergroep bijeenkomst via MS Teams.

Lidmaatschap
Voor CNV Vakmensen is het belangrijk dat er een goede organisatiegraad van vakbondsleden is binnen CRV. Probeer uw collega te overtuigen en maak haar/hem lid van CNV, kijk hiervoor op www.cnvvakmensen.nl/lidworden

Tot slot
Ik begon met de zomer, maar ik zelf ga nog met vakantie en wel van 6 september tot 27 september 2021. Het is maar dat je het weet als er vragen zijn. E-mail mij gewoon: vanaf 27 september neem ik dan contact met je op. Blijf gezond.

Peter de Ridder, bestuurder CNV Vakmensen
M 06-51601997 / p.deridder@cnvvakmensen.nl

 

 

Downloads