Al het nieuws

Fit en gezond voor werk en privé – Volg onze online trainingen

Deze tijd vraagt veel van ons allemaal en daarom is het deze winter misschien wel belangrijker dan ooit om fit en energiek blijven, zowel privé als op het werk. We kunnen ons voorstellen dat je behoefte hebt aan goede tips of ervaringen wilt uitwisselen met andere CNV-leden. Fysiek bij elkaar komen lukt voorlopig nog niet. Daarom hebben we met onze partner Stigas een online voorlichtingsprogramma ontwikkeld voor leden in de land- en tuinbouw.

Afwisselende en leuke opzet
De afgelopen maanden heeft Stigas al flink wat ervaring opgedaan met het geven van online trainingen. Dit heeft ons geholpen om een gevarieerd programma samen te stellen over gezond, veilig en met plezier werken. En de voorlichtingen hebben een leuke en afwisselende opzet. Niet alleen luisteren, maar als deelnemer kun je zelf ook volop meedenken en meedoen!

De voorlichtingen starten om 19.00 uur en duren ongeveer vijf kwartier. Bij iedere bijeenkomst is tevens een bestuurder van CNV Vakmensen aanwezig. Heb je nijpende vragen dan kun je deze aansluitend aan de voorlichting stellen.

Gratis deelname
Deelname aan deze voorlichtingen is voor jou als CNV-lid natuurlijk gratis! En je mag natuurlijk een collega meenemen als die ook geïnteresseerd is.

Aanmelden
Je kunt je direct aanmelden via de knop onderaan de voorlichting van jouw keuze. Er kunnen maximaal 20 personen meedoen aan een sessie. Op = op!

Na jouw aanmelding sturen we je een bevestiging, plus de link die je gebruikt om de online voorlichting te volgen. Stigas werkt met het programma ZOOM, een makkelijk bruikbare videofunctie via internet. Met de bevestiging ontvang je ook een korte instructie hoe deze te gebruiken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met CNV-bestuurder Jeroen Warnaar (tel: 06-20354990 of e-mail: j.warnaar@cnvvakmensen.nl . Meer informatie over CNV Vakmensen kun je vinden op www.cnvvakmensen.nl en meer informatie over Stigas op www.stigas.nl .Trainingen:

  • Hoe blijf ik vitaal? (Werken aan morgen)
    Wat kun jij doen om energiek te blijven? Nu, in deze tijd zo net na de feestdagen? En in de toekomst? Samen met Iris Voorbergen, adviseur en coach bij Stigas gaan we in gesprek over vitaliteit: wat is het, waarom is het belangrijk, wat beperkt je vitaliteit en hoe kun je eraan werken? Je krijgt de mogelijkheid met de vitaliteitsscan een persoonlijke test te doen. En als dat nodig is kun je in een coachingsgesprek dieper ingaan op wat jij nodig hebt.

Woensdag 20 januari 19.00 uur

www.stigas.nl/aanmeldformulier-digitale-voorlichtingen

  • Vlammen zonder afbranden (omgaan met stress);
    Werkdruk, coronabeperkingen, stress…. We lopen er allemaal wel eens tegenaan. Het zijn niet alleen de zaken om ons heen die stress veroorzaken, stress zit vooral in onszelf. Stress kan ons helpen optimaal te presteren. Maar als de stress aanhoudt, dan is het een aanslag op ons lichaam. Schade die blijvend kan zijn. Hoe voorkom je dat? En wat moet je doen wanneer je merkt dat de drukte je teveel wordt? Dat komt aan bod tijdens deze online bijeenkomst. Onder inspirerende leiding van Iris Voorbergen, adviseur en coach bij Stigas bespreken we wat voor jou van belang is: hoe blijf ik in balans, lichamelijk en mentaal; waar krijg ik energie van en wat vreet bij mij juist energie; hoe kan ik daar op sturen, op het werk en thuis? Aan het eind van de bijeenkomst heb je handvatten en tips om hier ook echt iets mee te doen. Voor jezelf of om met elkaar op het bedrijf of thuis te bespreken.

Donderdag 4 februari 19.00 uur

www.stigas.nl/aanmeldformulier-digitale-voorlichtingen

  • Leren van ongevallen
    Het aantal bedrijfsongevallen dat jaarlijks voorkomt is een goede graadmeter hoe het is gesteld met de veiligheid binnen jouw bedrijf en de sector waarin je werkt. Door deze goed te bestuderen en vanuit verschillende invalshoeken te bekijken kun je soortgelijke incidenten voorkomen. Aan de hand van enkele praktijksituaties neemt Peter Bredius, veiligheidskundige bij Stigas, ons mee in wat er zo allemaal kan gebeuren in jouw werk.

Woensdag 24 februari 19.00 uur

www.stigas.nl/aanmeldformulier-digitale-voorlichtingen