Agrarische Bedrijfsverzorging: CNV-leden stemmen in met nieuwe cao

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het eindbod van werkgevers voor een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao) voor de agrarische bedrijfsverzorging. Het betekent dat de lonen per 1 mei met 2 procent omhoog gaan. Daarnaast is een klein budget beschikbaar voor duurzame ontwikkeling.
Een loonstijging van 2 procent per 1 mei en een reservering van 0,2 procent van de loonsom voor duurzame inzetbaarheid, dat is het bod waar de leden van CNV in ruime meerderheid mee akkoord gaan. Dit jaar gaan vakbonden - samen met leden - en werkgevers om de tafel om het pensioenakkoord verder uit te werken. Hiermee zijn we inmiddels gestart. De cao loopt in het voorstel tot en met 28 februari 2022. De rest van de cao en de protocolafspraken blijven ongewijzigd.

Actieve meedenkers gezocht

Tot slot: goede arbeidsvoorwaarden afspreken gaat niet vanzelf. Onderhandelen met werkgevers doet CNV samen met een groep bedrijfsverzorgers. Collega's van jullie.

We hebben op dit moment een actieve groep leden die meedenkt en meewerkt in de cao-commissie en de vakgroep van CNV. Maar we zoeken nog een aantal nieuwe bedrijfsverzorgers die zich ook sterk willen maken voor goed werk. Jongere bedrijfsverzorgers zijn hier nadrukkelijk voor uitgenodigd. Daarnaast is Abiant op dit moment niet vertegenwoordigd in de vakgroep. Heb je vragen of interesse, bel of mail me gerust.


Met vriendelijke groet, Erik Honkoop

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen