Update cao-traject Zoetwaren

Maandag 13 maart hebben CNV Vakmensen, FNV en de Unie met werkgevers overleg gehad over de stand van zaken rondom het cao-traject Zoetwaren.

Geen verbeterd bod

Werkgevers hebben in dit overleg aangegeven dat zij het uitgebrachte eindbod van 6 december 2022 handhaven en er geen ruimte is voor een verbeterd bod. 

Hoe verder

Bij zowel CNV Vakmensen en de Unie heeft de meerderheid van de leden voor het eindbod gestemd. Bij FNV heeft ruim 80% van de leden tegen het eindbod gestemd. Partijen hebben nu afgesproken dat de FNV tot 9 april de ruimte krijgt om te onderzoeken of de FNV-leden in beweging gaan komen voor mogelijke acties. Dit gebeurt onder meer door driekwartsvergaderingen waarbij 3/4 van de aanwezige FNV-leden voor actie moet stemmen. 
CNV Vakmensen houdt deze vergaderingen niet omdat de meerderheid van de CNV-leden vóór heeft gestemd. Als er binnen jouw bedrijf gestaakt wordt, neem dan contact met ons op. 

Update na 9 april

Na 9 april ontvangen jullie weer een nieuwsbrief met een update. Uiteraard kun je altijd contact opnemen via e-mail, of telefonisch, voor al je vragen en/of opmerkingen. 

Juliana Jonker, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2203 1816 / j.jonker@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error