Update cao ambachtelijke bakkers

Er zijn nog steeds geen afspraken gemaakt over een nieuwe cao voor de ambachtelijke bakkers. Bij drie ambachtelijke bedrijven zijn er ondertussen wel betere loonafspraken gemaakt, na actie van medewerkers. De NBOV houdt haar poot stijf en biedt niet meer 6% per 1/10 en 3% per 1/4/24. Dat is niet meer dan 5,7% op jaarbasis.

Deze nieuwsbrief is alleen van belang voor leden werkzaam bij ambachtelijke bakkers.

Waarom zou jij in beweging komen?
Goede loonafspraken komen er niet vanzelf. Ambachtelijke werkgevers hebben geen enkele behoefte om meer te betalen dan nodig is, als ze weten dat medewerkers niet in beweging komen. Als dat zo blijft dan leveren jullie ook nu weer koopkracht in. Als er geen druk op de werkgevers en zo op de NBOV wordt gezet, verandert er niets en blijven jullie als  ambachtelijke werknemers de sluitpost op de begroting. Alleen als jullie actie ondernemen kan dit veranderen.  Deze zomerperiode kan jij je nog steeds melden als je in beweging wilt komen met je collega’s voor betere afspraken.

Hoe doe je dat?
Als jij in actie wilt komen neem dan contact op. We bespreken dan eerst de situatie van jullie bedrijf. Daarna kijken we of er genoeg animo is voor een bijeenkomst in de buurt van de bakkerij. Op deze bijeenkomst maken we een plan samen met alle aanwezigen. De komende weken kan je contact opnemen met:

En stuur dit bericht door naar je collega’s zodat zij ook op de hoogte zijn van de onderhandelingen! Deze loonafspraken gelden ook voor hen en het raakt jullie direct in de portemonnee. Ook zij kunnen meedoen: in beweging komen en lid worden van de vakbond (link toevoegen).

Mocht jij de poll op onze cao pagina nog niet hebben ingevuld, dat kan alsnog. Klik dan hier. Je kunt dat ook je collega's laten doen.

We hopen van jou te horen.

Evert Jan van de Mheen.
M 06 5373 6490
E   ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl


Vanaf 31 juli tot en met 25 augustus ben ik met vakantie. Gedurende die periode kun je contact opnemen met Diana Kraan
M 06 2238 9584
E   d.kraan@cnvvakmensen.nl


Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error