Stand van zaken cao Zoetwaren

Sinds de laatste nieuwsbrief van CNV Vakmensen is er veel gebeurd. De huidige situatie is lastig voor jou. Ook wij als CNV Vakmensen vinden het lastig. In deze nieuwsbrief lees je wat er is gebeurd en wat CNV Vakmensen nu doet.

Waarom tekent CNV Vakmensen de cao?

Omdat jullie in meerderheid voor hebben gestemd, moet CNV Vakmensen tekenen. We zijn een vereniging, dus jullie stem bepaalt wat CNV Vakmensen doet. CNV Vakmensen heeft lang gewacht. Toen CNV Vakmensen uiteindelijk ging tekenen, ging de FNV tot acties over.

CNV Vakmensen kan geen actie voeren. Een cao is een overeenkomst. Als je een overeenkomst sluit, kun je geen actie voeren tegen je eigen cao. CNV Vakmensen voelt zich heel vervelend in deze situatie. Een deel van onze leden heeft namelijk tegen gestemd en wilde wel actie voeren. CNV Vakmensen kan niet anders doen dan wat de leden hebben gezegd: tekenen. Omdat de inflatie aanhoudt, hopen we dat de werkgevers toch nog een stap willen maken in het loon. 

Wij zijn regelmatig in contact met zowel werkgevers als de FNV en hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing komt voor deze situatie. Werkgevers hebben de vakbonden op 25 mei een formele uitnodiging gestuurd om weer in overleg te treden. De FNV heeft deze uitnodiging afgewezen, dus komt er geen overleg. 
Wij begrijpen dat dit voor onze leden vragen oproept zoals wat je moet doen als de FNV bij jouw werkgever een staking organiseert.

Neem contact met ons op 

Als dit bij jouw bedrijf speelt, neem dan contact met ons op. Ook voor al je andere vragen en/of opmerkingen kun je bij ons terecht. Het hele cao-traject is na te lezen op de cao-pagina: Cao Zoetwarenindustrie | CNV Vakmensen

Juliana Jonker, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2203 1816 / j.jonker@cnvvakmensen.nl

Heb je vragen of opmerkingen?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error