Stakingsoproep leden Borgesius Aalsmeer

Wij gaan staken!

Stakingsoproep locatie Borgesius Aalsmeer

Wij roepen je op om donderdag 8 juni en vrijdag 9 juni a.s. het werk voor 48 uur neer te leggen. Dat betekent dat we vanaf donderdagmorgen 8 juni 06.00 uur tot zaterdagmorgen 10 juni 06.00 uur staken. De staking geldt voor onze leden werkzaam in de dagdienst en in de ploegendienst. Er is met de ABU afgesproken dat uitzendkrachten ook mee mogen staken. In alle gevallen geldt, alleen leden krijgen een stakingsuitkering. Wanneer je lid wordt dan krijg je ook een stakingsuitkering. Stakers ontvangen van de vakbonden een stakingsuitkering van € 70 netto per dag. Vanaf de 6e dag staken wordt de stakingsuitkering € 94 netto per dag.  Jouw collega wil meedoen met de acties, maar is nog geen lid? Geen probleem. Lid worden kan online. Klik hier om lid te worden of op de stakingslocatie.

Waarom staken we?

  • Voor loonsverhogingen die tenminste de stijgende prijzen compenseren.
  • Voor loonsverhogingen die op tijd in gaan en niet pas vele maanden later.
  • Voor verbeteringen van de bestaande cao (zie onze voorstellenbrief).
  • Geen verdere verslechteringen van de bestaande cao.

Ook nu proberen de werkgevers hun werknemers af te schepen met afspraken waar de werknemers alleen maar slechter van worden. Alleen wanneer we samen gaan actievoeren gaat dit veranderen. Het is belangrijk dat we hier succesvol in zijn. Niet alleen voor de huidige cao, maar ook voor toekomstige cao’s. Nu komt het er op aan!

Jouw werkgever wordt geïnformeerd, zodat die maatregelen kan treffen die nodig zijn voor de veiligheid, het inlichten van leveranciers, eventuele buitenfirma’s en het voorkomen van productbederf.

Wat verwachten wij van jou

Je gaat die dagen niet aan het werk in het bedrijf. Je schrijft je donderdag 8 juni vanaf 05.15 uur tot 07.45 uur in als staker of vanaf 13.30 uur tot 14.30 uur bij de vakbondstent die vlak bij het bedrijf staat, dit aan de  Japanlaan 4 te Aalsmeer. Je schrijft je in als staker voor 8 en 9 juni, dus voor beiden dagen. Ben je op 8 juni volgens rooster vrij en werk je wel op 9 juni dan roepen wij jou op om 05.15 uur aanwezig te zijn bij de vakbondstent om je als staker te registeren voor de stakingsdag 9 juni. Een blanco stakingsformulier sturen wij mee met deze nieuwsbrief. Print deze uit, vul jouw gegevens in en neem het formulier mee naar de stakingslocatie. Auto’s parkeren in de buurt, niet op het terrein van de werkgever.

Wil je het cao-traject online volgen?  Klik hier voor de cao-pagina Bakkersbedrijven.

Nicole Engmann-van Eijbergen
E n.engmann-vaneijbergen@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 1989

Downloads

Heb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error