Leden industriële bakkers stemmen in met loonafspraak

De leden werkzaam bij de industriële bakkers hebben bijna unaniem ingestemd met de loonafspraak die begin juni gemaakt is. Daarmee zijn de acties bij de industriële bakkers van de baan. Voor de ambachtelijke bakkers is er nog geen afspraak.

Loonafspraak
Nog even voor de duidelijkheid. De afspraak die er is gemaakt, is alsvolgt. Per 1 juli (of 16 juli bij 4 wekelijkse periode) worden de salarissen verhoogd met 7%. Per 1 januari 2024 (of 4 wks per 31/12/2023) met 4,5% en per 1/7/2024 (4 wks per 14 juli) met nog eens 4,5%. De looptijd is vanaf 1 juni 2023 t/m 31/12/2024. De door werkgevers voorgestelde verslechteringen zijn ook van tafel.

Actiebereidheid
Jullie hebben laten zien dat jullie niet pikten wat de werkgevers in eerste instantie boden. Eensgezind werd duidelijk dat jullie bereid waren om in actie te komen. De dreiging van een staking was voldoende om de industriële bakkers in beweging te krijgen. Daarmee hebben jullie laten zien dat actievoeren loont, dat het lidmaatschap van de vakbond loont en dat jullie inzet er toe doet. Dat is een groot compliment aan jullie zelf waard. Het is zoals een van de leden als commentaar gaf: 

“toch is de eindconclusie het beste resultaat ooit, en mooi dat onze branch "ballen" heeft getoond”.

De conclusie mag dan ook zijn dat een goed cao resultaat mogelijk is, maar, je moet er wel wat voor doen.

Dank in ieder geval voor jullie inzet, anders was het niet gelukt.

AMBACHT
De werkgeversorganisatie van de ambachtelijke bakkers, de NBOV, heeft nog steeds geen behoefte om goede afspraken te maken. Er is toch geen actiebereidheid, zeggen de werkgevers, dus waarom zouden wij tot een beter bod moeten komen?
De boodschap is duidelijk en hopelijk is de bereidheid bij de “industrie”- leden om in actie te komen een voorbeeld voor de leden bij Ambacht, om te zien dat actievoeren loont.
Is die actiebereidheid er bij jouw bakkerij, dan gaan we proberen bij jouw bakkerij betere afspraken te maken, maar, daarvoor moet je wel in beweging komen. Laat het ons dan weten. Mijn e-mail adres vind je hieronder.

Jacques Janssen                           -             kaderlid
Evert Jan van de Mheen               -             vakgroepbestuurder
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error