Ambachtelijke bakkers zijn nu aan zet

Zoals jullie weten zijn er nog geen afspraken gemaakt met de werkgeversorganisatie NBOV over jullie loonsverhoging. De NBOV heeft geen behoefte meer te bieden dan ze al hebben gedaan (5,7% gemiddeld per jaar).
Deze nieuwsbrief heeft geen betrekking op leden werkzaam bij industriële bakkerijen.


NBOV wil niet bewegen
De NBOV wil niet bewegen. De NBOV geeft openlijk aan dat zij geen bereidheid zien bij medewerkers om in actie te komen voor een betere cao. Simpel gezegd, als er geen actiebereidheid is, dan doen we niks.

Het kan wel
Bij twee ambachtelijke bakkerijen hebben mensen getoond dat ze in beweging wilden komen en dat heeft effect gehad. Bij één bakkerij is de volledige afspraak van de industrie (7% per 1/7, 4,5% per 1/1/24 en 4,5% per 1/7/24) overgenomen, bij de andere bakkerij een afspraak die aanzienlijk beter is dan het bod wat NBOV nu gedaan heeft. Bij deze bakkerij komt de afspraak neer op ongeveer 8,4% op jaarbasis. Ruim meer dus dan de 5,7% die de NBOV heeft neergelegd.
Het is dus mogelijk, echter je moet er wel wat voor doen. Onder stakingsdruk zijn deze bedrijven over de brug gekomen. 

Dat brengt ons tot de conclusie dat we ons moeten richten op de bedrijven waar werknemers wél willen staken voor betere afspraken.

Ben jij samen met je collega’s ook bereid om in actie te komen voor een betere loonsverhoging? Neem dan contact met mij op!
Dat doe je door een mail te sturen naar ons. We kijken samen naar wat er mogelijk is binnen jullie bedrijf en wanneer het hiervoor het beste moment is. 

Nu is het moment. Samen kun jij, kunnen wij, veel bereiken, maar je moet er wel wat voor doen en dan helpen wij je!

Evert Jan van de Mheen
ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl