Stem over het voorstel werk- en pauzetijden Hellema

Het heeft even op zich laten wachten maar bijgaand tref je nu het voorstel met betrekking tot de roosters. We houden op 10 december bijeenkomsten samen met jullie werkgever om het voorstel goed toe te lichten. Als er vragen zijn, stel ze dan gerust.

Voorstel Hellema

Het voorstel gaat uit van een werkweek van 37,5 uur met voor iedereen een onbetaalde pauze van een half uur per dag.  Dat betekent dat er op jaarbasis 10,4 compensatiedagen worden opgebouwd. In de vorige overleggen hebben jullie aangegeven dat jullie liever voorkeur hebben voor een half uur pauze in plaats van 3 kwartier pauze. Jullie gaven ook aan dat jullie het liefst meer compensatie wilden behouden. In de bijlage treffen jullie dit voorstel aan. 

Voor iedereen met een plaatsgebonden functie (betaalde pauze) houdt dit in dat zij naar dit rooster overgaan: dus van 40 uur 37,5 uur en naar een onbetaalde pauze.

Voor hun huidige betaalde pauze krijgen ze een persoonlijke toeslag van 6,945%. Deze toeslag wordt niet afgebouwd: hij indexeert juist mee met toekomstige cao-verhogingen. De toeslag komt bovenop het huidige salaris. Wil je meer dan de 10,4 compensatiedagen, dan kun je deze kopen van je persoonlijke toeslag. Dit kan ook gedeeltelijk.

De mensen die een niet-plaatsgebonden functie (onbetaalde pauze) hebben, kunnen kiezen. Of zij behouden het huidige rooster, of ze gaan naar het nieuwe rooster. Als ze naar het nieuwe rooster gaan, dan ben zijn zij per dag 45 minuten eerder vrij of als zij 4 keer een kwartier pauze hebben, betekent dit zelfs 60 minuten.

Voor alle nieuwe mensen die nog aangenomen moeten worden en mensen die recent onder andere voorwaarden aangenomen zijn geldt het rooster van 37,5 uur. Dus voor de recent aangenomen mensen geldt dat ze van 36 uur naar 37,5 uur gaan. Je hebt dan 18 minuten korter pauze (je gaat van 3x 16 minuten naar 2 x 15 minuten pauze), maar je werktijd blijft hetzelfde. Je bouwt hierdoor 10,4 compensatiedagen op. Alle afspraken tellen voor part- timers naar rato van je contract. 
Het rooster hebben wij in een schema samengevat. Deze tref je ook in bijlage aan.

Om rustig een keuze te kunnen maken, kun je in de eerste twee jaar 4 keer per jaar je keuze wijzigen. De daarna opvolgende jaren kan dit 2 keer per jaar. In dit voorstel worden wensen maar ook arbeidsvoorwaarden gerespecteerd en accepteert Hellema een natuurlijk verloop van oude rechten.

Breng je stem uit over dit rooster

Over dit schema kun je nu je stem uitbrengen. Laat weten of je het met dit schema eens bent. Klik hier om meteen digitaal jouw stem uit te brengen. Of laat met het stemformulier in de bijlage weten wat je stemt. Stemmen kan tot uiterlijk 19 december 2021.

Toelichting op 10 december

Op 10 december houden wij, samen met jullie werkgever, bijeenkomsten om het voorstel goed toe te lichten. Mochten er vragen zijn, stel ze dan gerust.

Nyske Boelens, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1871 0899 / n.boelens@cnvvakmensen.nl 

Downloads