Al het nieuws

Loopbaan, financieel advies, WW en pensioen Zoetwaren

In de cao maakt CNV Vakmensen afspraken voor jou. Maar ook tussendoor bereiken we verbeteringen. Lees deze nieuwsbrief en de folder in de bijlage, en maak gebruik van loopbaanadvies of financieel advies.

Loopbaan

Wil je misschien wat anders? Heb je een opleiding nodig? Of wil je gewoon minder gaan werken? Voor je daaraan begint, wil je vast een deskundig en gratis advies. Dat advies is helemaal voor jou alleen, niemand anders krijgt de uitslag van het advies. En als je een opleiding wilt, kun je €1000 subsidie krijgen. De werkgevers Zoetwaren betalen dit vanuit het Sociaal Fonds Zoetwaren. CNV Vakmensen zit ook in het bestuur van het Sociaal Fonds Zoetwaren. Dus lees de folder, en maak er gebruik van.

WW

De komende vijf jaar is de WW weer gerepareerd, de WIA ook. Dat betekent dat je een jaar langer WW kunt krijgen dan in de wet staat.

Pensioen

Eigenlijk moet de pensioenpremie omhoog. Of de opbouw naar beneden. Het pensioenfondsbestuur heeft besloten, dat de premie toch gelijk kan blijven de komende jaren. En dat de opbouw niet naar beneden zal gaan. Dat is dus goed nieuws. CNV Vakmensen zit in het pensioenfondsbestuur.
Over 3 jaar eerder met pensioen zijn we vrijwel uit. Werkgevers willen dit wel afspreken voor vrijwel iedereen die niet op kantoor werkt. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het reglement. 

Fijne feestdagen!

Roel van Riezen, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error