Leden CNV Vakmensen stemmen voor roostervoorstel Hellema

In de afgelopen periode hebben jullie je stem kunnen uitbrengen over het rooster voorstel. De grote meerderheid heeft, zowel bij het CNV als bij het FNV, VOOR gestemd.
Daarmee is er na twee jaar een toekomstbestendige regeling gekomen waarin de medewerkers de “oude” rechten kunnen behouden zolang ze in dienst zijn.
Voor een groot deel was dit ook de opmerking die de leden die tegen hebben gestemd meegaven “ik wil graag houden wat ik nu heb”. In het huidige voorstel kan dit: je hebt zelfs meer keuzemogelijkheden gekregen. We merken ook dat bij sommige medewerkers nog argwaan zit richting de werkgever. Daarom hebben we aangegeven om aan de medewerkers die “oude” rechten hebben, schriftelijk te bevestigen dat ze deze houden.

Hoe nu verder

We hebben jullie werkgever op de hoogte gebracht van de uitslag, om het rooster te veranderen moet er nog wel een instemmingsverzoek naar de OR gaan.

Na instemming OR

Zal zoals uitgelegd zal de eerste periode 4 de periode zijn waarop het ingevoerd kan worden.

Heb je al een keuze gemaakt?

Als je voor jezelf al een keuze hebt gemaakt in wat jij wilt geeft dit dan al aan dat is handig voor jezelf en de werkgever. Ook hiervan zul je een bevestiging krijgen. Het is denk ik goed dat we een nieuwe regeling hebben waarbij de rechten en arbeidsvoorwaarden overeind blijven. We blijven natuurlijk betrokken en een vinger aan de pols houden voor jullie! 

Mochten er nog vragen zijn, laat het dan gerust weten. Allen goede feestdagen toegewenst en tot volgend jaar!

Nyske Boelens, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 1871 0899 / n.boelens@cnvvakmensen.nl