Soob Premie

Beste leden van CNV Vakmensen, Hier weer een bericht van CNV Vakmensen, maar nu over iets anders. Partijen betrokken bij SOOB zijn vorige week op de hoogte gebracht dat de Belastingdienst van mening is dat de premie voor de SOOB van het bruto salaris mag worden ingehouden, terwijl dit altijd van het netto salaris is gedaan. Over de communicatie hierover is afgelopen dinsdag een besluit genomen.

Wat houdt het in

Dit houdt in dat je met terugwerkende kracht eventueel belastingteruggave mag vragen met terugwerkende kracht.

Dit kan vanaf 2018 tot en met 2022. In 2023 gaat de premie al van je bruto loon af. Omdat 2018 bijna verjaart, terug vragen kan tot en met 31 december 2023, is er haast bij geboden.

SOOB probeert al haar deelnemers, dat zijn alle werkgevers en werknemers in de sector, te bereiken. Omdat jij lid bent van CNV Vakmensen, leek het ons goed om dit ook als extra service aan jullie aan te bieden.

De instructie zie je in de bijlage. Dit is het instructie_werknemers_soob bestand. Als extra doen we de bijlage er bij die de werkgever eventueel kan gebruiken. Dit is de correctie; zie bijlage.

Partijen beseffen dat de belastingdienst het jullie niet makkelijk maken, al was de slogan: "leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker." Maar SOOB heeft voor jou een zo werkbaar mogelijke intructies gemaakt, zodat jij daar je voorbeel mee kunt doen.

Het gaat niet om wereld bedragen per jaar, maar elke euro is er een en als die aan jou toe kan komen, dan wil CNV Vakmensen die kans niet voorbij laten gaan jou dit te melden. Het is aan aan jou of je ze gaat claimen.

Er zit wat actie aan vast richting de belastingdienst. Dit kan de vakbond niet voor je doen, maar wellicht kun je dat zelf, of heb je een belastingadviseur. Ook kun je in overleg treden met je werkgever of die er aan mee wil werken of je verder wil helpen.

CNV Vakmensen wil wel benadrukken dat dit niet de schuld is van SOOB, werkgevers of vakbonden. De Belastingdienst komt tot anderen inzichten en vervolgens moeten alle andere partijen schakelen.
Tot slot

Een bijzondere tijd ligt achter ons. Daarin is veel gebeurd. Wij danken jullie allen voor de inbreng, op wat voor manier dan ook. Hiermee tonen we aan dat we dynamisch zijn, dat leden het laatste woord hebben en we er zijn voor elkaar.

We wensen jullie goede kerstdagen toe en hopen volgende week weer bij jullie terug te komen met ander nieuws.

 

Roel van Dijk en Edwin Meijer

Downloads