Leden akkoord met cao DHL Express 2024-2025

Het overeengekomen resultaat voor jullie cao voor de duur van 2 jaar (van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025) is definitief, nadat de meerderheid van de vakbondsleden positief over het resultaat hebben gestemd.

Deze nieuwsbrief ontvangen jullie met enige vertraging, omdat er in eerste instantie geen duidelijkheid was over het stemresultaat bij de andere vakbond. Na een hernieuwde stemming zijn de leden van beide vakbonden in meerderheid akkoord met de cao-afspraken.

Loonsverhogingen

Nogmaals de structurele loonsverhogingen voor de komende twee jaar:

per 1 april 2024 plus 3%,
per 1 oktober 2024 plus 2%,
per 1 april 2025 plus 3%, en
per 1 oktober 2025 plus 2%.
  • De werknemers die zich met hun loon op het maximum van de loonschaal bevinden krijgen in april jaarlijks een verhoogde eenmalige uitkering van 1,5% van het jaarsalaris, in plaats van de eerdere regeling 0,5%.

De andere onderwerpen en vooral overeengekomen verhoging van het rouwverlof (10-dagen verlof/een belangrijk CNV onderwerp) heb ik al eerder genoemd in de vorige nieuwsbrief.

Maak je collega lid van CNV

Jullie nieuwe cao is een feit. Een cao komt niet zomaar tot stand.

Jij bent lid van CNV Vakmensen. Bedankt daarvoor en mede door jouw lidmaatschap wordt een cao-afspraak gemaakt. Jij weet al hoe belangrijk het is en hoe meer CNV-leden er zijn, hoe groter de kans dat jullie cao-wensen worden gerealiseerd.

Vraag eens aan jouw collega die nog geen lid is van het CNV om lid te worden van de vakbond. Je betaalde contributie kan je elk jaar fiscaal aantrekkelijk laten verrekenen met je salaris, waardoor lidmaatschap netto goedkoper is.
Als lid van het CNV heb je bovendien rechtsbijstand voor het hele gezin (zie voorwaarden op de website), loopbaanbegeleiding, scholing en rechtstreeks invloed en inspraak op jouw cao.

Zijn er collega’s die vragen hebben over het lidmaatschap, geef ze gerust mijn mailadres zodat ik hun vragen kan beantwoorden. Als er meerdere collega’s vragen hebben dan kom ik graag naar jullie werkplek om de voordelen van het CNV-lidmaatschap toe te lichten of informatie over jullie cao te geven.  

Vragen of opmerkingen?

Voor vragen of opmerkingen over jouw werk of het lidmaatschap kan je contact met mij opnemen. Maar als je echt goed geïnformeerd wilt zijn over het cao-traject en mee wilt praten kan je ook de cao-pagina bezoeken. Je kunt daar het hele cao-traject volgen, meepraten en je vragen stellen.

Krijg je deze nieuwsbrief per post? Ga dan naar www.cnvvakmensen.nl/caos en vind hier jouw cao-pagina. Wil je in het vervolg de nieuwsbrief ook liever digitaal (dus ook sneller) ontvangen? Ga naar www.cnvvakmensen.nl/mijncnv en pas jouw gegevens aan.

René Jongen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 5120 2961
E:  r.jongen@cnvvakmensen.nl