Al het nieuws

Uiterste bod DHL Express ver beneden peil

Na 5 onderhandelingen en getreuzel is dit het uiterste bod van DHL Express: -Een structurele loonsverhoging van 2%. Werknemers die op de max van de loonschaal zitten krijgen slechts 1,75% en een eenmalige uitkering van 0,5% erbij. -ORT tussen 18.00 – 20.00 uur afschaffen en afkopen op basis van referte periode over de afgelopen 12 maanden en omzetten in een persoonlijke toeslag. -Cao à la Carte dagen tellen mee voor pensioen opbouw en de hoogte van je vakantietoeslag.

Het is onbegrijpelijk dat dit het uiterste bod van DHL Express is nadat afgelopen jaar bergen van goud zijn verdiend en het geld tegen de plinten klotst. DHL Express Nederland heeft wèl miljoenen winst gecashed maar laat werknemers die onder de cao vallen in de kou staan. Voor de 5e keer op rij is voor DHL Express dit het ‘best year ever’ met opnieuw een record omzet, een groei van 20% en is de arbeidsproductiviteit van werknemers aanzienlijk gestegen. DHL Express is hét paradepaardje van de DP DHL group maar biedt haar eigen werknemers nu een armoedige loonsverhoging van 2%.

Als pakketbezorgingsbedrijf hebben jullie als geen ander te maken gehad met de gevolgen van corona. Nederland moest bevoorraad worden en terwijl in het begin van de crisis onbekend was welk gevaar jullie daarbij precies liepen hebben jullie keihard doorgewerkt.

Waardering van de werkgever blijft nu uit terwijl jullie nog dagelijks onder zeer hoge druk werken en absoluut niet te beroerd zijn om je inzet te tonen voor DHL Express.

Het is duidelijk, de kloof tussen partijen is onoverbrugbaar. We gaan nu terug naar jullie, onze achterban, met de volgende vragen: Wat vind je hier van? Wat gaan we doen om de werkgever op andere gedachten te brengen?

Donderdagmiddag 22 april hebben we overleg met de kaderleden om dit te bespreken. We houden jullie op de hoogte over de vervolg stappen. Het mag duidelijk zijn dat we onze eisen nu kracht moeten bij zetten.

Paul Bakker, Aldo Piludu, Kevin Reus, Maarten Soer FNV kaderleden
Gerda van Velzen, CNV kaderlid
Jacqueline Lohle, FNV bestuurder Transport & Logistiek
Ago Di Giacomo Russo, bestuurder CNV Vakmensen

Agostino Di Giacomo Russo
Bestuurder CNV Vakmensen
T 06 478 26 875