Een groot gat tussen loonbod DHL e-CN en de bonden

Op 30 november hebben vakbonden CNV Vakmensen en FNV voor de 2e cao ronde onderhandelt met DHL e-CNl over de nieuwe cao per 1/1/2024.

De looneis van vakbonden is 10% voor één jaar (2024).

DHL e-CN wil graag een cao voor 2 jaar afsluiten en biedt voor het 1e jaar (2024) een structurele loonsverhoging van 3,5% per 1 januari en 1% per 1 juli. En voor het 2e jaar (2025) een loonsverhoging van 2,5% per 1 januari. Daarnaast beidt DHL e-CN een verhoging van de reiskostenvergoeding van € 0,21 naar € 0,23. Het loonbod van DHL e-CN voor 2024 is dus nog ver verwijderd van de looneis van 10% van de vakbonden voor 2024. De koopkracht van de CNV leden staat onder druk. Het leven is de afgelopen jaren blijvend duurder geworden. In deze cao hebben we dan ook de opdracht om voor een flinke koopkrachtreparatie te zorgen. 

Op 14 december komen de partijen opnieuw bij elkaar maar voor die tijd wil CNV Vakmenen graag jullie mening horen over de cao-onderhandelingen. Edwin Meijer stuurt jou in de loop van volgende week een nieuwsbrief met daarin data om bij elkaar te komen. Dit zal wellicht via MS Teams gebeuren. Hou je mailbox goed in de gaten.

Cao online

Je kunt het hele cao-traject online volgen. Reageer of stel je vragen en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws over jouw cao-traject. Ga hier naar jouw cao-pagina

Namens de cao delegatieleden 

Carlo van der Weff
Matthias Voerman
René Markus 

René Jongen (ivm afwezigheid van Edwin Meijer)  
bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5120 2961
E r.jongen@cnvvakmensen.nl

Edwin Meijer
bestuurder CNV VakmensenHeb je een vraag of opmerking?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error