1e onderhandeling DHL eCommerce Nederland achter de rug

De huidige CAO DHL Parcel loopt af per 31 december 2023. Daarom zijn de onderhandelingen gestart voor een nieuwe CAO per 2024, dit zal de CAO DHL eCommerce Nederland worden in verband met de naamsverandering per 1 juli van dit jaar.

Op donderdag 2 november heeft het eerste overleg met DHL eCommerce Nederland plaatsgevonden. DHL heeft de onderhandelingsdelegatie inzicht gegeven in de recente ontwikkelingen en de verwachtingen. Vakbonden CNV en FNV hebben in dit overleg vervolgens hun voorstellen voor de CAO 2024 toegelicht aan DHL. Op 30 november zal het tweede overleg plaatsvinden. 

Prominent op de agenda staat het koopkrachtherstel én de koopkrachtverbetering, de prijzen zijn de afgelopen jaren namelijk fors gestegen. Gelukkig lijkt de ergste steiging achter de rug, van een prijsdaling is echter nog geen sprake. Het thema loon staat daarom hoog op de agenda en dat is op 2 november duidelijk toegelicht aan DHL. In de bijlage vind je de voorstellenbrief van CNV Vakmensen, deze is niet in beton gegoten, dus mocht je nog niet de mogelijkheid gehad hebben om jouw mening te geven, dan kan dit nog steeds.

Na het overleg van 30 november informeren we jullie uiteraard weer. 

Namens de onderhandelingsdelegatie,

Edwin Meijer
Bestuurder CNV Vakmensen
06-23065395 (ook Whatsapp)
e.meijer@cnvvakmensen.nl 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error